Tuesday, January 13, 2015

Брехня в резюме і на співбесіді

Всім відомо, що брехати - недобре. Але іноді обставини складаються таким чином, що у претендента з'являється така потреба. Виникає питання - чи всі засоби хороші при працевлаштуванні?

Згідно з опитуванням, проведеним Сайт , 50-ти відсоткам здобувачів доводилося говорити неправду на співбесіді. Чому ж так відбувається, і до чого це може призвести?

Дана стаття не закликає брехати роботодавцю і не виправдовує це, в ній лише розглянуті 4 основні види брехні, їх причини та можливі наслідки.
Досвід роботи

Іноді здобувачі дозволяють собі прибрати кілька місць роботи з резюме, приписати зайві обов'язки і заслуги, особливо, якщо це неможливо перевірити. Для здобувача це може здаватися нешкідливим - можливо, він упевнений, що домігся б цих результатів, якби йому дали шанс, або він надзвичайно впевнений у своїх силах і знає, що не підведе. Замовчування досвіду роботи, який може не вписуватися в поточні кар'єрні плани, звичайно, дає свої плюси, і багато хто не вважають це за брехню. Однак, варто враховувати, що замовчування є такою ж неправдою, хіба що більш нешкідливою.

Розкусити такого обманщика дуже складно. Але якщо він виявиться занадто самовпевненим, то результати його роботи будуть говорити самі за себе. Влаштувавшись на роботу потрібно ще й залишитися на ній. А постійні стрибки з місця на місце не йдуть на користь нікому.
Навички

Часто претенденти брешуть про свої навички, вважаючи, що вимоги до кандидатів надто завищені без вагомих причин. Такий вид обману виявляється набагато простіше. Але іноді через неуважність, довірливості або брак часу роботодавець не перевіряє достовірність вказаних навичок. І якщо вони дійсно не дуже потрібні в роботі, здобувач успішно працевлаштовується і працює. Але якщо певні вимоги були вказані не даремно, то неминуче виникнуть проблеми, і швидше за все кандидат просто не пройде випробувальний термін. Так що, якщо працювати доведеться в основному з комп'ютером, то не слід говорити, що ви «просунутий користувач», а якщо компанія працює із зарубіжними партнерами - «відмінні знання англійської мови», якщо це не так.
Мотивація

Здобувачі часто говорять неправду, відповідаючи на поширений питання «Чому ви хочете працювати в нашій компанії?». Адже, роботодавець з більшою ймовірністю прийме на роботу співробітника, який зацікавлений у розвитку своїх професійних якостей разом з досягненням успіху компанії, ніж у власному комфорті і добробуті. Але зрозуміло, що будь-якій людині приємніше займатися тим, що йому подобається. Тому важливо постаратися знайти роботу, яку ви полюбите , тоді і брехати про свою мотивацію не доведеться.
Велика перерва в стажі

Багатьох роботодавців бентежить велика перерва в роботі. Але як пояснити потенційному роботодавцю, що у вас, наприклад, було жахливе керівництво на попередньому місці, а пошук нового місця зайняв занадто багато часу? Багато претендентів воліють брехати. Якщо кандидат - хороший фахівець, і подібна брехня не завдасть компанії ніякої шкоди, а лише позбавить від зайвих запитань і побоювань - брехня може бути виправдана. Але і конструктивна правда теж нікому не зашкодить. Детальніше про це можна прочитати в статті « Як пояснити велику перерву в стажі ».


Балансуючи між відвертим обманом, замовчуванням і нешкідливою брехнею важливо знайти золоту середину. Перш за все потрібно бути впевненими в собі, впевненими, що ви не завдасте нікому шкоди, в тому числі і собі, і, звичайно, зберігати людське обличчя. Якщо у вас є можливість говорити тільки правду - краще так і робити.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua