Sunday, January 11, 2015

Питання-головоломки на співбесідах з відповідями. Частина 1

Логічні задачі кандидатам на вакансію задають, щоб оцінити їх аналітичні здібності. З подібними питаннями може зіткнутися кожен. Але навіть, якщо з вами це не трапиться - вивчити їх для підготовки буде просто цікаво.

Шукачам, які зіткнулися з головоломками в процесі співбесіди, не варто панікувати і губитися. Як правило, в більшості випадків достатньо показати хід ваших думок і шляхи вирішення поставленого завдання. Цілком може бути, що у завдання і немає правильного рішення або однозначної відповіді. Ні в якому разі не можна говорити «я не знаю» або «важко відповісти», просто міркуйте вголос.

Щоб ви знали до чого бути готовими і не розгубилися, Сайт зібрав найпопулярніші питання-головоломки і підготував відповіді та рекомендації до них. Хто знає, може вам попадуться саме ці завдання.
Каналізаційні люки

Це, мабуть, найпоширеніший питання серед всіх головоломок.

Питання: Чому каналізаційні люки круглі?

Відповідь: Є кілька варіантів. Оскільки діаметр кола однаковий, що його не крути, то круглий люк не може провалитися в колодязь. У квадрата ж, наприклад, діагональ більше його сторін, тому кришка могла б впасти. Також можна відповісти, що круглі люки простіше транспортувати і пересувати.
Лампочки

Питання: У закритій кімнаті є 3 лампочки, а в коридорі 3 вимикача. За яку мінімальну відкриття дверей можна визначити який вимикач до якої лампочці ставиться?

Відповідь: За одне відкриття. Включаємо одночасно 2 вимикача, через деякий час вимикаємо другий. Заходимо в кімнату: одна з лампочок залишилася горіти - це перший вимикач, далі Мацаємо залишилися лампочки - тепла і буде другим вимикачем, а холодна відповідно третім.
Торт

Питання: Як розділити торт на 8 рівних частин трьома розрізами?

Відповідь: Спершу потрібно зробити 2 розрізу хрест на хрест, поділивши торт на 4 рівних частини. А потім розрізати торт горизонтально навпіл. Ну і що, що шматки стали невисокі, зате у вас 8 рівних частин. Ще можна після перших двох розрізів скласти шматочки один на одного і переполовинити одним розрізом.
Мертва людина і сірник

Питання: Серед поля знайдений мертвий чоловік із сірником в руках, слідів немає. Від чого він помер і за яких обставин?

Відповідь: Людина померла від падіння з літака, який почав втрачати висоту, і аварія була неминуча. На всіх пасажирів не вистачило одного парашута і вони тягнули жереб. Йому дісталася коротка сірник, і він був змушений стрибати без парашута.
Автобус і м'ячі

Питання: Скільки тенісних м'ячів поміститься в автобус?

Відповідь: Точного правильної відповіді не знає і сам рекрутер, так як не уточнюється, що за м'ячі і автобус - їх розміри не відомі, і ніхто досконально це не перевіряв. Тому тут важливий хід ваших думок, ви можете тільки припустити. Назвіть приблизні довжину, ширину і висоту автобуса, розміри одного м'яча. Порахуйте обсяг автобуса і м'яча - так ви дізнаєтеся скільки м'ячів поміститься в порожній автобус. Зменшіть приблизно це значення з урахуванням сидінь і інших деталей автобуса, зробіть поправку на те, що м'ячі не квадратні і дайте відповідь. У цьому випадку процес пошуку відповіді важливіше самого відповіді. Варіанти питання можуть бути різні: м'ячі - футбольні, замість автобуса - кімната і т.п.
Таблетки

Питання: Доктор видав пацієнту 4 таблетки двох видів - по 2 таблетки кожного, які не можна відрізнити за зовнішнім виглядом. Таблетки треба випити за два прийоми: вранці по одній таблетці кожного виду і так само ввечері. Якщо порушити дозування або не прийняти таблетки, то пацієнт помре. Так вийшло, що таблетки перемішалися. Як пройти курс лікування і вижити?

Відповідь: Звичайно, можна сказати, що краще піти до лікаря і попросити ще, все таки питання життя і смерті. Але це можуть бути єдині таблетки на Землі, доктор може зникнути при загадкових обставинах і т.д. Так що відповісти все ж доведеться. До того ж все досить просто: потрібно розділити кожну таблетку на 2 частини і випити по половинці кожної таблетки вранці і ввечері.
На закінчення

Пам'ятайте, що насамперед такі завдання і головоломки призначені для того, щоб перевірити поведінку кандидата в нестандартних ситуаціях, оцінити здатність до роздумів, творчому і логічному підходу. На жаль, нерідкі випадки, коли інтерв'юер не може правильно інтерпретувати результати таких питань, або зовсім не розуміє їх призначення. Але навіть у цій ситуації впевнену поведінку і прагнення прийти до відповіді покажуть вас з кращого боку і збільшать шанси отримати посаду.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua