Tuesday, January 6, 2015

Типовий сценарій співбесіди

Саме співбесіда дозволяє визначити на скільки кандидат відповідає необхідним вимогам. І саме співбесіду викликає найбільше хвилювання, пом'якшити яке допоможе уявлення про те, що вас буде очікувати.

Співбесіди бувають різними, і в чомусь кожне унікально по-своєму. Але всіх їх можна умовно розділити на три основних етапи: питання по резюме, особистісні якості, виявлення мотивації. Цю схему найчастіше використовують інтерв'юери, ставлячи питання кандидату. Залишається лише бути готовими до них.
Знайомство

«Розкажіть трохи про себе» - найчастіше бесіда починається саме з цього питання. Сайт рекомендує давати короткий і зрозумілий відповідь: «Мене звати ... Мені ... років. Навчався в ... за спеціальністю ... До цього працював в ... на посаді ... Шукаю роботу в зв'язку з ... Якщо вас цікавить щось конкретне, то із задоволенням відповім ». Цього цілком вистачить, щоб представитися і показати, що ви відкриті до спілкування.
Формальності

Формальні критерії відіграють важливу роль. Зазвичай вони озвучуються ще в оголошенні про вакансію: наявність досвіду, водійського посвідчення, автомобіля, володіння мовами, комп'ютером і т.п. Це не скаже нічого про ваш професіоналізм, але це той мінімум інформації, яким продовжиться бесіда.

Вік. Це питання відноситься до області дискримінації прав людини, але тим не менш він майже завжди озвучується на співбесіді. І навіть, якщо роботодавець відкрито не скаже вам про невідповідність віку їх вимогам, він у підсумку озвучить інший привід для відмови вам.

Наявність досвіду. Мається на увазі саме наявність самого досвіду роботи, а не його якість. У формальній частині бесіди досить знати, чи є досвід роботи в даній сфері в принципі, і чи варто від вас чекати надалі більш розгорнуту інформацію.
Значимість досвіду та особистісні якості

Від формальностей бесіда перейде до конкретних досягнень, прагненням і досвіду.

Кар'єра. У вашому резюме описані всі попередні місця роботи та посади. Будьте готові трохи розповісти про них і про свої обов'язки. Бажано, щоб ваш кар'єрний шлях виглядав логічно, спостерігалося зростання. Навіть, якщо якась подальша посада була менш значущою, ніж попередня, ви можете збільшити її вагу, приділивши їй більше уваги.

Прогалини в трудовому стажі. Слід правильно пояснити перерви в стажі , якщо такі є. Аргументуйте їх, розкажіть, чим займалися в цей період. Найгірше буде сказати, що ви нічого не робили. Це буде розцінено, як відсутність мотивації до роботи.

Терміни та обов'язки. Занадто малі терміни роботи можуть наштовхнути на думки про ваш непостійність, непрофесіоналізмі або конфліктності. Якщо у вас були невеликі за термінами періоди роботи, то слід логічно і акуратно пояснити їх, заздалегідь спростувавши можливі негативні якості. Опишіть ваші обов'язки як можна точніше: не кажіть, що ви працювали з паперами, а перерахуйте документи, з якими ви стикалися і т.п.

Досягнення. Добре, інтерв'юер знає з чим ви стикалися, тепер йому буде цікаво дізнатися, як добре ви з цим справлялися. Розкажіть про свої досягнення , саме цифри і факти зможуть охарактеризувати вас як фахівця. Роботодавцю важливо знати, який внесок ви внесли в розвиток бізнесу на попередніх місцях роботи, і як ви можете оцінити свої сили. Знову ж таки, більше конкретики і прикладів з особистого досвіду.

Причини звільнення. Найгірший варіант - сварка з керівництвом, розбіжності з колективом і невідповідність вимогам. У таких випадках не варто говорити про це прямим текстом. Опишіть ситуацію м'яко, виключіть випади в бік колишніх колег і начальства. Якщо відхід пов'язаний з особистими обставинами, переконайте роботодавця, що всі питання вирішені і це вже не повториться. Будьте готові, що інтерв'юер може попросити контакти ваших колишніх наймачів, щоб підтвердити інформацію і почути рекомендації. Можете заздалегідь надати ці контактні дані в резюме.


Передувати бесіді може коротке телефонна співбесіда, заповнення різних анкет. Ви можете потрапити на стресове інтерв'ю, вирішувати завдання-головоломки тощо. Але нитка самої бесіди часто передбачувана. Готуйтеся заздалегідь, і у вас все вийде!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua