Tuesday, January 13, 2015

Як прискорити пошук роботи

Тривалий пошук роботи ще не означає, що здобувач поганий. Насамперед це залежить від безлічі зовнішніх факторів, які не можна контролювати. Але все ж цей процес можна прискорити.

Нечасто виходить влаштуватися на нову роботу за досить короткий термін. Здобувачеві потрібно пройти багато етапів: скласти резюме, відправити його на оголошення про вакансії, розпитати друзів і знайомих про можливі варіанти, відвідати безліч співбесід, очікувати результатів відбору, які можуть затягнутися на тривалий термін і проходити в кілька етапів, і нарешті прийняти важливе рішення. Найчастіше все відбувається саме так, звичайно, бувають і винятки. Тривалість багатьох етапів не залежить від самого претендента, але є певні дії, які можуть прискорити цей процес.
Слідкуйте за ринком праці

Роботу можна шукати навіть тоді, коли міняти її не збираєшся. Цікавтеся у знайомих про відкриті місцях в їхніх компаніях, переглядайте сайти з працевлаштування на предмет цікавих пропозицій, завжди тримайте своє резюме в актуальному стані. Також можна час від часу відвідувати співбесіди, щоб не втратити хватку. Можливо, вам попадеться відмінна пропозиція. І якщо трапитися так, що вам терміново знадобиться робота - у вас вже будуть під рукою готові варіанти.
Коло спілкування

Часто роботу знаходять за допомогою знайомих. Намагайтеся тримати контакт з людьми зі сфери вашої професійної діяльності, розширюйте коло спілкування.
Масштаб пошуку

Намагайтеся шукати роботу всіма можливими способами: через знайомих, за допомогою сайтів з працевлаштування, спеціалізованих друкованих видань, переглядайте сайти цікавих вам компаній на предмет відкритих вакансій, навіть якщо відкритих вакансій в компанії немає запропонуйте їм свою кандидатуру, можливо, ви їх зацікавите і т. п.


Дуже важливо не робити ставку лише на одну вакансію. Процес ухвалення рішення може дуже сильно затягнутися. Навіть якщо ви повністю впевнені, що отримаєте посаду, завжди є шанс, що все піде не за планом, і вам знову доведеться починати все з початку.

Враховуйте, що чим вище бажана посада, тим довше буде тривати пошук роботи. Не варто при цьому зневірятися і опускати руки.

Завищені вимоги можуть ускладнити пошук роботи, але це зовсім не означає, що потрібно погоджуватися на все підряд і сильно знижувати свою вартість - некваліфіковану роботу можна знайти і за пару днів, але хіба вас це влаштує? Корегуйте свої вимоги залежно від стан ринку праці, його попиту і пропозицій. Наприклад, за допомогою статистики зарплат , де ви можете дізнатися середню зарплату по регіонам у різних сферах, динаміку її змін, кількість вакансій і резюме.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua