Tuesday, January 6, 2015

Чи є у ринку праці сезонність?

Працевлаштування нерідко супроводжує стрес. Пошук, очікування, хвилювання, співбесіди - це непросто. Чи існує найкращий час для мобілізації сил або звільнення, щоб відкрити для себе нові можливості?

Люди постійно перебувають у процесі пошуку роботи, навіть якщо вони працевлаштовані, розглядають варіанти, шукають для себе найбільш підходящі пропозиції. Чи рівномірно розподіляються ці пропозиції протягом року, або існують періоди, коли попит на кандидатів вище?
Сезонність

Найчастіше попит на ринку праці підпорядковується певної циклічності. Наприклад, період до і після Нового року можна вважати несприятливим для зміни або пошуку роботи. У цьому випадку причини очевидні: всім хочеться використовувати своє право на відпочинок.

Для бізнесу літо вважається мертвим сезоном, а осінь - початком робочого року, коли відбувається значне пожвавлення ринку. Проте саме літо багато фахівців з рекрутингу називають самим підходящим часом для пошуку нової роботи. У період відпусток спостерігається більш низька конкуренція серед претендентів, а підготовка компаній до осіннього пожвавлення обумовлює відкриття нових вакансій і більш лояльне ставлення до кандидатів. Також в цей період зростає кількість звільнень за власним бажанням. Так як співробітники, які приїхали з відпустки, мають більше сил і бажання змінити щось у своєму житті.

У цей період новачкам простіше втягнуться в роботу, увійти в курс справи, спрацюватися з новим колективом. Щоб з осені в повну силу виконувати свої обов'язки.

Восени, відповідно, спостерігається сплеск активності як компаній, так і здобувачів. Рамки відбору стають жорсткішими, а конкуренція зростає.
Сфери діяльності

Якщо розглядати ринок більш конкретно, то можна виділити піки активності в певних галузях. Наприклад, в компаніях, які займаються виробництвом або реалізацією алкогольної продукції, сплески будуть у передсвяткові періоди, коли попит на цю продукцію вище.

Підвищений попит на працівників будівельних спеціальностей спостерігається з квітня по жовтень. Відповідно, більший шанс працевлаштуватися буде в квітні-травні, коли компанії починають реалізовувати замовлення.

Фахівці з продажу нерідко залишають свої місця після новорічних свят. Як правило, до цього часу їм виплачуються річні бонуси, і лише дочекавшись їх співробітники розглядають варіанти зміни роботи.

Окремо можна виділити фахівців у галузі аудиту, бухгалтерії і фінансів, робота яких практично не залежить від сезонності бізнесу.
Спостережливість

Якщо ви маєте уявлення в яких конкретно компаніях хотіли б працювати, то Сайт рекомендує регулярно моніторити їхню діяльність. Так як розширення, відкриття філій, нових офісів або переїзд в інші регіони країни тягне за собою відкриття нових вакансій. І це може не завжди залежати від сезону.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua