Thursday, January 8, 2015

Навіщо заповнювати анкету при працевлаштуванні

Прихопивши з собою на співбесіду пару примірників резюме, підготувавшись до можливих питань, ви навряд чи очікуєте, що менеджер по персоналу вручить вам анкету для заповнення. Навіщо ж анкета, якщо є резюме?

Анкета для шукачів може мати обсяг від 1 до 6 сторінок, містить вона стандартні запитання від роботодавця, які дозволять отримати основну та додаткову інформацію про вас. Анкета не зобов'яже працедавця прийняти вас на роботу. Але відмова від її заповнення може повністю закрити для вас двері в цю компанію.

Крім менеджера з персоналу, ваша анкета може потрапити в руки і керівникові відділу, і директору компанії, і в службу безпеки для перевірки зазначених відомостей. Анкету можна вважати вашим першим кроком до отримання роботи.
Навіщо потрібна анкета?

По суті, анкета спрощує процес оцінки кандидата. Інформація про претендента стає більш послідовною і повною. Резюме - це спосіб потрапити на співбесіду. У складанні резюме вам могли допомагати родичі, друзі або знайомі, ви могли свідомо не вказати деякі моменти: вік, сімейний стан, наявність маленьких дітей і т.п.

Тому анкета може бути більш об'єктивна і здатна полегшити процес співбесіди. Вона містить перелік обов'язкових питань, які необхідні роботодавцю. Також на основі анкети роботодавець може оцінити уважність кандидата, його грамотність, емоційний настрій і зацікавленість роботою.
Що потрібно взяти з собою?

Для заповнення анкети найчастіше потрібна стандартний набір документів:

    паспорт або інший документ, що засвідчує особу;
    трудова книжка
    документи військового обліку, якщо ви військовозобов'язаних;
    документи про освіту
    інші документи, залежно від роду діяльності (медкнижку, водійське посвідчення і т.д.).

Які питання бувають в анкетах?

Варіантів анкет може бути безліч, але в більшості випадків основні питання в них збігаються, різниця лише в додаткових відомостях, які компанія складає індивідуально для себе.

Загальна інформація:

    цікавить вас вакансія;
    паспортні дані;
    освіту;
    трудова діяльність;
    дані про службу в армії;
    наявність судимостей.

Додаткова інформація:

    рівень володіння ПК;
    наявність необхідних професійних навичок;
    наявність водійського посвідчення та автомобіля;
    наявність власне бізнесу;
    наявність знайомих або родичів, що працюють на конкурентів;
    інформація про стан здоров'я;
    захоплення та хобі;
    плани особистого та кар'єрного зростання;
    побажання до місця роботи.

Можна не відповідати на деякі запитання або відмовитися від заповнення анкети?

Якщо з об'єктивних причин ви не бажаєте відповідати на деякі запитання, то їх можна пропустити і продовжити заповнювати анкету. Але врахуйте, що на співбесіді вам все одно поставлять ці питання і обов'язково поцікавляться, чому ви не відповіли на них в анкеті. Роботодавець може розглянути це як оцінку вашої старанності.

Ні в якому разі не можна пропускати питання про вашої трудової діяльності та досвіді. Навпаки, слід постаратися розкрити їх максимально повно. Сайт рекомендує вказувати максимально точні і правдиві дані.

Анкета - це інструмент первинного відбору. Розглядайте її як двері, за якими знаходиться співбесіду. Краще проявити терпіння і уважність, ніж з шумом з'ясовувати стосунки і відмовлятися від заповнення анкети.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua