Wednesday, January 7, 2015

Рекомендаційний лист: підвищуємо свою конкурентоспроможність

Найчастіше здобувачі не готові надати рекомендації з попереднього місця роботи. Хоча рекомендаційні листи дають непоганий бонус при працевлаштуванні.

Рекомендаційні листи дозволяють справити позитивне враження на потенційного роботодавця. Дізнатися оцінку вашої роботи хочуть практично всі керівники і менеджери з персоналу. Якщо ви не надасте потрібні папери, то роботодавець може поцікавитися про ваші успіхи на попередніх місцях роботи по телефону. У цьому випадку він може отримати неповну або спотворену інформацію про вас, так як застане колишнього роботодавця зненацька, а може і зовсім не впізнати на скільки ви хороші, якщо на минулих місцях відбулися кадрові перестановки, і поточні співробітники про вас навіть не чули. Бути може зв'язатися з колишніми наймачами і зовсім не вдасться.

Якщо ви хочете заробити додаткові бали в очах потенційного роботодавця і збільшити свої шанси успішного працевлаштування, Сайт рекомендує не забувати про користь рекомендаційних листів.

Рекомендаційний лист добре зіграє на руку кандидатам, які надто сором'язливі, хвилюючі і не можуть повністю розкритися під час співбесіди. Також такі листи послужать додатковим аргументів на користь претендента, у разі коли на одне місце претендують кілька рівносильних кандидатів.
Що має бути в рекомендаційному листі?

Перш за все, рекомендаційний лист має бути вашою ініціативою. Колишній роботодавець самостійно не запропонує вам свої рекомендації. Написати їх може керівник компанії, начальник відділу або менеджер з персоналу.

Рекомендаційний лист не повинно бути малоінформативною і беззмістовним, підтверджуючи лише факт, що ви працювали в цій компанії. Потрібні конкретні факти: посада, період роботи, обов'язки і досягнення. Загальних фраз, таких як «відповідальний», «працьовитий» і подібних, краще уникати. Замість них краще написати, що «за весь час роботи не було допущено жодної серйозної помилки» і т.п. Прослідкуйте за цим, щоб рекомендаційний лист не вийшло пустушкою.

Бажано вказати в м'якій формі причину звільнення. Рекомендаційні листи на фірмових бланках викликають більше довіри.

Якщо ви молодий спеціаліст без досвіду роботи, то рекомендації вам може дати науковий керівник, куратор або будь-який інший авторитетний джерело з місця навчання.
Кому знадобиться рекомендаційний лист?

Відповідь проста - претендентам різного віку і професій. Відгук про роботу прибиральниці, комірника, няні і навіть вантажника - хороша гарантія якості послуг. Для кандидатів на відповідальні посади рекомендаційні листи ще більш важливі - роботодавець завжди хоче бути впевнений в благонадійності співробітника.


На ринку праці потрібно використовувати всі можливості підвищити свою конкурентоспроможність. Тому, коли наступного разу будете звільнятися - не забудьте попросити дати вам рекомендації.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua