Tuesday, January 13, 2015

Як самостійно визначити результати співбесіди

У процесі співбесіди рекрутер визначає наскільки кандидат підходить на вакансію і після томит вас результатами. Чи може кандидат ще під час співбесіди визначити свої шанси?

Існують думки, що визначити зацікавленість роботодавця можна грунтуючись на поведінці інтерв'юера, часу і методах проведення співбесіди. Розглянемо ці ознаки більш докладно.
Поведінка

Ставлення рекрутера до вас, як і будь-якої людини, можна визначити по його поведінці.

Мова тіла
Багато наших реакції ми не в змозі контролювати. Якщо інтерв'юер сидить прямо, злегка нахилившись до вас, стежить за вами поглядом, уважно слухає і періодично киває, то це може говорити про його зацікавленість. Якщо ж він повністю відкинувся на спинку стільця, схрестив на грудях руки, поглядає по сторонах або на годинник, то швидше за все він втратив до вас інтерес. Визначивши в який момент і на якій фразі співрозмовник втрачає увагу можна зробити висновок, що саме його збентежило, і тим самим зробити акцент на тому, що більш прийнятно і важливо для цього роботодавця.

Відсутність уваги
Буває, що інтерв'юер виглядає трохи розсіяно, коли слухає вас і задає питання, намагається закінчити співбесіду якомога раніше. І в підсумку каже шаблонну фразу: «Ми вам передзвонимо». Це може свідчити про відсутність інтересу до вашої кандидатури.

Якщо в ході співбесіди інтерв'юер не відповідає на ваші запитання і каже, що ви всі дізнаєтеся пізніше, то це скоріше говорить про його непрофесіоналізм. У ході співбесіди в обох сторін не повинно залишитися ніяких питань, і інтерв'юер так само повинен давати чіткі і зрозумілі відповіді на ваші питання.
Час

Вважається, що 15-ти хвилинне співбесіду свідчить про незацікавленість роботодавця. Але варто враховувати, що це може бути лише перший етап відбору, в якому потрібно отримати лише базові відомості про кандидата. Також, якщо ви проходите фінальну стадію відбору з керівником, то йому важливо задати лише ключові питання і познайомитися з вами, а не повторювати питання менеджера по персоналу, на що йому цілком може вистачити і 15-ти хвилин. Тому не варто відразу впадати у відчай в цих випадках.
Методи

Методи проведення співбесіди можуть бути різні: структуроване співбесіду, тестові завдання, групові співбесіди і навіть стресові . Найпростіше визначити ставлення до вашої кандидатури на структурованому співбесіді, що є найпоширенішим. У разі зацікавленості роботодавець розповість вам більш докладно про саму компанію, досягнення і плани на майбутнє, переваги роботи, можливості кар'єрного зростання і т.п.


Потрібно розуміти, що навіть, якщо всі факти говорять на вашу користь, це ще не означає, що завтра ж ви отримаєте пропозицію роботи. Найчастіше потрібен час, щоб оцінити і інших претендентів на посаду, прийняти і погодити рішення. І не можна виключати той факт, що роботодавця можуть зацікавити кілька кандидатів, а вакантне місце тільки одне.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua