Tuesday, January 13, 2015

Невідповідна робота - чи варто погоджуватися?

Після тривалого пошуку приємно отримати пропозицію про роботу. Але що робити, якщо ця робота - не зовсім те, що вам потрібно? Чи варто залишити цю синицю в руках?

З одного боку, якщо ви повністю впевнені, що ця робота не для вас і принесе тільки проблеми, то навряд чи варто приймати пропозицію. З іншого боку, ви отримаєте певний досвід, придбаєте нові навички та навчитеся працювати поза зоною свого комфорту.

Рішення в подібних ситуаціях дуже індивідуальні. Наприклад, якщо у вас був значний перерву в стажі , то продовжити свою кар'єру з тією ж сходинки буде непросто, і робота, яка вам не зовсім підходить, може бути хорошим поштовхом вперед. Якщо ви недавній випускник, то відразу отримати роботу мрії теж буде непросто. Новий досвід і навички допоможуть збільшити вашу вартість на ринку праці. У подібних ситуаціях є сенс погодитися на невідповідну роботу. До того ж нічого не заважає вам продовжити пошук інших пропозицій, перебуваючи працевлаштованими .
Аналіз

Як визначити, що робота вам дійсно не підходить, може ви помиляєтеся? Варто провести детальний аналіз пропозиції. Випишіть на аркуші паперу всі негативні складові, які вас відштовхують. Це може бути рутинність обов'язків, незручне розташування офісу, непрофільних, низький оклад, поганий графік роботи та ін. Деякі аспекти завжди можна обговорити з роботодавцем до остаточного прийняття рішення. Можливо, вам вдасться викреслити деякі пункти зі свого списку і все буде виглядати не так страшно.
Перспектива

Далі оціните які можливості може дати ця робота і на скільки вони узгоджуються з вашими кар'єрними цілями. Чи є можливість професійного зростання, підвищення зарплати, планується розширення та відкриття нових вакансій? Дізнавшись відповіді на ці та інші питання, буде простіше прийняти рішення.
Гроші

Часом фінансова безпека важливіше пошуку роботи мрії. Будь-яка робота допоможе відчути себе впевненіше і дасть час спланувати наступні кроки. Це не означає, що потрібно стрибати з місця на місце кожні кілька місяців - інакше надалі вам доведеться пояснювати короткочасний досвід в резюме . Тому, якщо робота вас дійсно не влаштовує, то варто уважніше ставитися до планування і пошуку відповідного місця, а не переходити з компанії в компанію заради невеликої надбавки до зарплати.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua