Saturday, January 10, 2015

Які додаткові відомості потрібні в резюме

Останньою графою в резюме йде додаткова інформація. Вона допомагає охарактеризувати здобувача як професіонала, а відсутність інформації може свідчити, що вам більше нічого про себе розповісти.

Основне завдання розділу з додатковою інформацією - зацікавити роботодавця, щоб він запросив вас на співбесіду. На відміну від чіткої структури основного змісту резюме, у графи з додатковою інформацією немає жорстких правил. До додаткової інформації можна віднести все, що не підходить для основної частини, але, на вашу думку, має безпосереднє відношення до посади і майбутніх обов'язків. Це допоможе вам вигідніше піднести свою кандидатуру потенційного роботодавця, тому до цього розділу також слід приділити достатньо уваги. Сайт рекомендує продемонструвати риси, які охарактеризує вас як фахівця і особистість, а не будуть стандартним набором якостей, які зустрічаються в кожному другому резюме.
Про що написати

Щоб правильно доповнити своє резюме слід зробити акцент на професійних навичках. Розглянемо необхідні вимоги.

1. Сімейний стан
Як не дивно, цей пункт важливий для рекрутера.

2. Іноземні мови
Вкажіть іноземні мови, якими ви володієте, і свій рівень: базовий (Elementary, Pre-Intermediate), технічний (Intermediate, Upper-Intermediate) або вільний (Headway Advanced). Якщо у вас є які-небудь сертифікати, то їх теж слід вказати.

3. Володіння комп'ютером
Вкажіть рівень володіння комп'ютером: користувач, впевнений користувач, просунутий користувач. Також вкажіть комп'ютерні програми, якими ви володієте.

4. Посвідчення водія
Наявність водійських прав та стаж водіння слід вказувати, якщо це безпосередньо відноситься до посади або припускає цю необхідність.

5. Досягнення
Якщо ви виступали на семінарах, конференціях, форумах, і вони мають відношення до вашої роботи, то не соромтеся про це розповісти. Професійні нагороди та дипломи теж будуть доречні.

6. Графік роботи
Якщо вам підходить тільки нестандартний графік роботи, а не з 9 до 18, то потрібно це вказати. В цей пункт також входить готовність до відряджень і ненормованого робочого дня.

7. Додаткова освіта
Друга вища, спеціалізовані курси, курси підвищення кваліфікації - все це можна перерахувати в додаткової інформації. Однак, не варто вказувати курси, на які ви тільки що записалися, або додаткову освіту, яке ніяк не допоможе вам на пропонованій посаді.
Про що краще не писати

Часто в цьому розділі здобувачі вказують цілеспрямованість, відповідальність, працьовитість і т.п. Такі якості вже давно не розглядаються рекрутерами всерйоз, тому що вони зустрічаються в кожному другому резюме.

Не варто в додатковій інформації копіювати ваші обов'язки, які і так є в основній частині резюме.

Не перераховуйте своїх хобі, які не мають ніякого відношення до вашої професійної діяльності.


Додаткові дані не повинні перевантажувати резюме. Перерахуйте те, що може впливати на рішення роботодавця, а особисті відомості залиште для співбесіди.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua