Tuesday, January 13, 2015

Правила самопрезентації

Багато претендентів бояться співбесід. Це дійсно дуже важливий момент у процесі пошуку роботи. Також це відмінний шанс продемонструвати свої найкращі якості і справити позитивне враження.

Сайт підготував прості правила самопрезентації, які допоможуть вам грамотно заявити про себе і задати правильний тон бесіді з інтерв'юером.
Ім'я

Починаючи будь-яку розмову обов'язково представляйтесь, інтерв'юер повинен добре вас запам'ятати. Також як і ви повинні добре запам'ятати його ім'я. Психологами встановлено, що найприємнішим словом для людини є її власне ім'я. Тому, якщо ви хочете справити хороше враження, показати свою зацікавленість і дружелюбність, частіше звертайтеся до співрозмовника по імені. Зрозуміло, це має бути доречно - не слід починати кожне речення з імені інтерв'юера.
Імідж

Одяг не повинна ставати основною метою, але потрібно приділити їй достатньо уваги. Насамперед вона повинна відповідати культурі компанії, в яку ви приходите. Важливо знайти для себе золоту середину між строгим стилем і незабутнім. Ви не повинні залишатися безликими, але і не дуже виділятися, інакше інтерв'юер запам'ятає тільки ваш одяг, а не особисто вас.
Мова тіла

Не забувайте про правильне використання мови тіла. Намагайтеся уникати закритих поз - не схрещуються під час бесіди руки або ноги, не ховайте руки в кишені, чи не займайте чуже особистий простір, ведіть себе спокійно і стримано. Читайте про це докладніше в статті « Мова тіла говорить багато про що ».
Слово

Свою промову слід продумати заздалегідь, підготуватися до типових питань. Не використовуйте жаргонні слова, сленг і слідкуйте за словами-паразитами. Якщо ви розмовляєте з менеджером з персоналу, то постарайтеся використовувати якомога менше професійних термінів, що будуть мало зрозумілі. Ваша мета - донести суть, а не пустити пил в очі.
Негативні висловлювання

Ви задаєте тон бесіди, використовуючи позитивні або негативні висловлювання. Наприклад, розповідаючи про володіння англійською мовою, можна сказати, що ви знаєте його не так на високому рівні і не закінчили додаткові курси, після вивчення його в університеті. А можна сказати, що ви володієте англійською на рівні pre-intermediate, вивчали його в університеті і відвідували додаткові курси. Сама суть не змінилася, але змінилося сприйняття цієї інформації.
Частка «не»

Не завжди можна повністю позбавитися від частки «не». У цьому випадку для створення позитивного образу використовуються «Я-висловлювання». Наприклад, замість фрази «Ви мене неправильно зрозуміли» краще сказати «Напевно, я не зовсім правильно пояснив». Перша фраза може викликати негатив і рахуватися докором у бік інтерв'юера. Тому важливо пом'якшувати такі ситуації.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua