Wednesday, January 7, 2015

Чоловіки і жінки: хто «дорожче» і чому

Існує усталена думка, що годувальник у родині - чоловік. Часто буває, що на одній і тій же посаді у жінок більш скромні доходи, ніж у чоловіків. Чи так це насправді, і як чинити в подібних ситуаціях?

Можливо, це усталена думка про сімейний здобувача і є причиною, чому кандидати жінки можуть отримувати менше чоловіків. Пов'язано це з тим, що жінки більш згідливі на менші суми або менш амбітні. В останньому випадку жінки, ведені старим стереотипом, на співбесіді просто можуть вказати бажану зарплату нижче, ніж кандидати чоловіки на цю ж посаду. А при рівних умовах роботодавець, швидше за все, віддасть перевагу менш вимогливому кандидату.

Щоб уникнути подібного, Сайт рекомендує здобувачкам регулярно переглядати інші резюме з вашої сфери і статистику зарплат , щоб бути в курсі ситуації на ринку праці.
Ставлення до роботи

Існує думка, що різниця в доходах пов'язана зі ставленням до роботи. Наприклад, для чоловіків робота - це насамперед спосіб отримати певний статус і самоствердитися. Тому чоловіки з легкістю готові терпіти неприємний ним колектив, переносити важкі умови праці, відчувати стрес і отримувати за це велику зарплату.

Жінки ж, у свою чергу, більше орієнтовані на самореалізацію, цінують неформальну сторону роботи і більш вільний графік. Тому більш лояльно ставляться до робіт з не такими високими окладами: робота вчителя, вихователя, лікаря. Якщо в сім'ї є діти, то можливість безпроблемно спізнитися, щоб відвести дитину в садок, відлучитися для походу з ним у лікарню і т.п. грає важливу роль. Тому і соціальні гарантії в цьому контексті мають більше значення, ніж високий оклад. Це ж може змусити роботодавця більше цінувати чоловіків як працівників. Тому на співбесіді жінці потрібно однозначно розставити всі крапки над «i», зробити акцент на кар'єрні плани і розповісти про свої цілі, щоб упереджене ставлення не вступило в силу.
«Чоловіча» і «жіноча» роботи

Не всі роботи однаково підійдуть і чоловікам і жінкам. Чоловіки в силу своїх фізичних особливостей краще підходять для виконання важкої роботи. А така праця зазвичай оплачується високо. Більшість чоловіків краще переносять відрядження і стреси, їм простіше приймати складні рішення, тому частіше займають керівні посади.

Вважається, що у жінок вища вроджений рівень емпатії - здатності співпереживати. В наслідок чого їм більше підходять роботи пов'язані з комунікацією: менеджери з продажу, секретарі, вчителі, офіс-менеджери, PR-фахівці, менеджери з персоналу.
На закінчення

Все це стереотипи, а не закони. Як чоловік може добре справлятися з «жіночою роботою», так і навпаки. Це важливо донести до роботодавця на етапі працевлаштування. На співбесіді виділіть якості, які необхідні для конкретної посади, наведіть приклади з особистої практики їх ефективного використання. Ви повинні довести, що підходите для цієї роботи - саме ви, а не середньостатистичний чоловік чи жінка.

Не варто звинувачувати в дискримінації тільки роботодавців, важливо і самим не мислити стереотипами: не опускати заздалегідь руки, не робити ніяких спроб, так як «все одно нічого не вийде». У 21-му столітті кордони між «чоловічими» і «жіночими» спеціальностями вже розмиті і продовжують розмиватися все більше. Все більше компаній звертають увагу на професіоналізм кандидата, а не на її стать. Ваша посада і зарплата повинні залежати від ваших якостей і навичок. Пам'ятайте про це самі і акцентуйте на цьому увагу роботодавців, а перераховані вище причини і думки вам у цьому допоможуть.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua