Wednesday, January 7, 2015

Супровідний лист: що, навіщо і як

Супровідний лист рідко додається здобувачами до резюме. Хоча це і хороший спосіб налагодити контакт з роботодавцем, зацікавити його і проявити свою індивідуальність.

Супровідний лист може вигідно доповнити і пояснити ваш основний документ для працевлаштування - резюме. Також це хороший спосіб показати свою зацікавленість посадою, переконати роботодавця запросити вас на співбесіду і в цілому підвищити вірогідність позитивного рішення. Сайт підготував короткі рекомендації до цього немаловажному документу.

Супровідний лист можна відправити роботодавцеві перед самим резюме, щоб розвідати пошту і запропонувати свої послуги; можна після відправлення резюме, щоб пояснити деякі моменти, переконати запросити на співбесіду і показати, чому найняти стоїть саме вас; а можна і після співбесіди, щоб висловити свою вдячність і тим самим збільшити свої шанси.

Перш за все, супровідний лист - це документ. І як у будь-якого документа, у нього є свої правила складання.
Обсяг

Постарайтеся укластися в 10 пропозицій, розділивши їх на кілька абзаців. Ваша мета - привернути увагу роботодавця, зацікавити його. А довгий текст він може прочитати лише побіжно, а в гіршому випадку не прочитати взагалі.
Зміст

Супровідний лист не повинно дублювати резюме, а містити корисні додатки. Покажіть свою обізнаність про роботу компанії, розкажіть чому хочете працювати в ній, що ви можете привнести в її роботу. Можна пояснити велику перерву в стажі , якщо такий є. Якщо вам формально не вистачає досвіду роботи, скажімо, в вакансії вказаний досвід роботи 3 роки, а ви відпрацювали по цій спеціальності лише 2, то супровідний лист - відмінний спосіб довести, що отриманого досвіду вам вистачить, щоб впоратися з обов'язками. Якщо в резюме присутній якийсь негативний фактор, то краще відштовхуватися від нього.
Мова і стиль

Використовуйте в листі діловий стиль. Ніякого жаргону, смайлів і іншого. Але й не варто використовувати складні професійні терміни, адже менеджер по персоналу навряд чи знає тонкощі вашої професії. Показати ваш професіоналізм ви зможете на співбесіді. Не забудьте в кінці подякувати адресата.


Звичайно, супровідний лист - це ще не запорука успіху. Але в сукупності з резюме, хорошою самопрезентацией, співбесідою та іншими факторами ваші шанси значно зростуть.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua