Sunday, January 11, 2015

Значення сімейного стану при працевлаштуванні

Питання про сімейний стан - не просто формальність. Рекрутер обов'язково порівняє відповідь на нього з обов'язками і вимогами конкретної посади. Нерідко наявність або відсутність сім'ї відіграє важливу роль.

Ви можете вважати, що сімейний стан - це виключно ваша особиста справа, і до роботи воно не має ніякого відношення. Але у багатьох роботодавців інша думка щодо цього. Для однієї роботи хороший сім'янин, для іншої краще підійде холостяк. Які ж висновки може зробити роботодавець з інформації про ваш сімейний статус?
Холостий або одружений чоловік

Швидше за все холостяку більше підійде ненормований робочий день та відрядження, ніж сімейній людині. Якщо вдома чекають улюблені дружина і діти, то навряд чи ви будете охоче затримуватися на роботі при необхідності і з повною віддачею доробляти складний проект. Вихідні ви так само з більшою ймовірністю присвятіть своїй родині, а будь-який роботодавець хоче, щоб ви навіть у вільний час думали над робочими питаннями. Звичайно, якщо у вас немає штампу в паспорті, то це зовсім не означає, що ви не перебуваєте у відносинах і не будете вести себе також, як і одружений чоловік. Але, якщо на роботу буде вимагатися багато часу, буде необхідність затримуватися і відправлятися у відрядження, то роботодавець віддасть перевагу холостого співробітника.

Якщо робота має більш розмірене, то увагу роботодавця швидше приверне сімейна людина, як більш відповідальний, розсудливий і обов'язковий. Так як сімейне життя передбачає стабільність і надійність, кандидат швидше за все буде володіти цими якостями і буде менш схильний до невиправданих ризиків.
Заміжня і незаміжня жінка

Сімейний стан жінки так само викликає неоднозначне ставлення. З одного боку, якщо жінка незаміжня, то висока ймовірність, що скоро вона все-таки обзаведеться сім'єю, піде в декретну відпустку. З іншого боку, на її плечах не лежить вантаж сімейних обов'язків, і вона може повністю присвятити себе кар'єрі. Не варто дивуватися, якщо інтерв'юер буде цікавитися вашими планами на найближче майбутнє.

Жінки часто більше уваги приділяють дітям, ніж чоловіки. Тому наявність дітей загрожує підвищеною кількістю запізнень і відгулів. Діти часто хворіють, а відмовити в такій ситуації люблячої мами дуже важко. Однак, заміжні жінки вже не будуть думати про влаштування свого особистого життя і розпорошувати на це увагу.
Цивільний шлюб

Не рекомендується повідомляти роботодавця, що ви перебуваєте в цивільному шлюбі. Якщо ви з якихось причин не хочете юридично оформляти стосунки, роботодавець може вирішити, що ви недостатньо надійні і можуть виникнути проблеми зі стабільністю в роботі.


Звичайно, все залежить від специфіки роботи і переваг роботодавця. Але приховувати свій сімейний стан безглуздо - про це все одно стане відомо. Сайт рекомендує робити акцент на ваші сильні сторони, які пов'язані з сімейним станом. Можна сказати, що завдяки родині ви стали більш відповідальними, обов'язковими і навчилися застосовувати ці якості в роботі. Або можете більше приділяти уваги роботі, вчитися новому і постійно розвиватися, так як не перебуваєте в сімейних відносинах.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua