Tuesday, January 13, 2015

Як відповідати на каверзні запитання інтерв'юера

Досить складно за один розмова дізнатися все необхідне про кандидата. Тому менеджери з персоналу розробляють і використовують різні способи, що дозволяють упевнитися в професіоналізмі претендентів.

Розглянемо частину найбільш складних і каверзних питань, які з великою ймовірністю можуть зустрітися на співбесіді.
Досвід і особисті якості

Складність багатьох питань на співбесіді полягає в їх формулюваннях. Заздалегідь підготувавшись до певного питання здобувач може почути його в абсолютно іншій формі, що трохи дезорієнтує. Наприклад, замість питання про переваги і недоліки інтерв'юер може запитати, що для вас найважче і приємне в професії, або запитати про ваші найбільших помилках і успіхах. Мета подібних питань - оцінити особисті якості кандидата, його мотивацію, прагнення до зростання, уявлення про принципи роботи та багато іншого. Тому замість підготовки до конкретних питань можна ще під час написання резюме прокрутити в пам'яті і окремо записати ключові моменти вашої трудової діяльності, щоб зрозуміти як краще розповісти про свій досвід.
Ситуації

Існують питання, підготуватися до яких практично неможливо. Наприклад, коли вам пропонують гіпотетичну ситуацію і просять описати ваші дії для її вирішення. Найчастіше подібні питання зустрічаються під час співбесіди на посаду, для якої комунікативні навички є ключовими. Тут секретом успіху є ваша чесність. Не думайте, яку відповідь задовольнить інтерв'юера. Цим ви тільки зіб'єте себе з правильного шляху, просто уявіть, як саме ви вчинили б в даній ситуації.
Логіка

Іноді недосвідчені рекрутери використовують під час співбесіди західні методики, завдання на логіку і різні тести, цінність і значення, яких вони самі повністю не розуміють, і які, до всього іншого, не адаптовані до наших реалій. Часто використовуються типові завдання, які легко знайти в Інтернеті. А здобувач в підсумку може виявитися не генієм, а просто любителем загадок і головоломок.

Сюди можна віднести популярні питання про каналізаційних люках, кількості тенісних м'ячів у кімнаті і т.п. Якщо ви все це десь читали або чули, то, швидше за все, рекрутер просто хоче виглядати професіоналом, але не зможе правильно оцінити ваші відповіді. Ваш шлях - описувати хід думок і шукати рішення вголос.
Амбіції

Складні питання часто утворюють замкнене коло. Наприклад, «Ким ви себе бачите через 5 років?» І т.п. Тут можна відповісти, що бачите себе на поточній позиції, але виконуєте більше роботи і набагато виросли в професійному плані, а можна відповісти, що стали керівником відділу. У першому випадку роботодавець може вирішити, що ви не амбітні, а в другому, що занадто амбітні. Насправді, тут немає правильної відповіді.

Здобувачі, намагаючись будь-якими способами роздобути посаду, намагаються вгадати правильну відповідь. В результаті потрапляють на неугодну для них роботу і з часом втрачають будь-яку мотивацію. Будь-яка відповідь на подібні питання можна витлумачити на користь кандидата, залежно від компанії. Якщо вам цікава горизонтальна кар'єра і вдосконалення своїх навичок, то так і скажіть, - це зовсім не означає, що ви безініціативні. А якщо вас цікавить зростання вгору і більш високі посади - не варто це приховувати. Адже, якщо вам відмовлять через те, що в даній компанії це нездійсненно, навіщо вам ця робота?


Не варто занадто ретельно готуватися лише до одного типу питань, боятися взболтнуть зайвого або навпаки залишити щось недомовленим. Роботодавець оцінює кандидатів у комплексі - враховуються відповіді на всі питання, резюме, професійні якості, комунікабельність, зовнішній вигляд. Всі ми маємо право на помилку, всі ми можемо хвилюватися. Головне, щоб не плуталися факти - це може свідчити, що кандидат говорить неправду .

Всі складні і каверзні питання на співбесіді вимагають часу на роздуми, не прагніть відповісти якомога швидше. Намагайтеся говорити правду - саме так ви зможете знайти собі відповідну компанію, а роботодавець потрібного співробітника.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua