Saturday, January 10, 2015

Чи варто поєднувати дві роботи?

Досить часто зустрічаються люди, які мають додатковий заробіток крім основної роботи або ж намагаються його знайти. Але, маючи постійний додатковий заробіток, слід дотримуватися обережності.

Поєднання декількох робіт - це не тільки доля молодих фахівців, які підробляють у вільний від навчання час. Перш за все це викликано браком заробітної плати на основній роботі. Число людей, у яких є додатковий дохід, постійно зростає, а інші знаходяться в його пошуку. Згідно з опитуванням, проведеним Сайт, тільки 6% українців не потребують його, у решти є додатковий заробіток - 28% або вони його шукають - 66%.

Існує два основних способи поєднання декількох робіт. Перший спосіб - додатковий заробіток за фахом. Наприклад, шкільний учитель, після роботи або у вихідні дні працює репетитором, водій, який підробляє в службі таксі, веб-дизайнер, який у вільний час виконує роботу інших замовників. Другий спосіб - перетворення хобі в джерело доходу. Наприклад, продаж картин або інших речей, які ви робите власноруч, уроки танців, які ви даєте по вихідних, хоча за фахом ви працюєте бухгалтером, і т.п.

Найчастіше, чим вища кваліфікація фахівця, тим більше в нього можливостей для додаткової роботи і її суміщення з основною. Як правило, висококваліфіковані співробітники самі визначають свій графік і працюють на результат, а не на годинник проведені на робочому місці. Звичайно, фахівці не всіх професій можуть поєднувати кілька робіт. Залежить це від специфіки роботи, фізичної та психологічної втоми, і, звичайно, рівня доходу. Наприклад, важко уявити хірурга, який підробляє після роботи.
Труднощі

Якщо у вас є друга робота або ви перебуваєте в пошуку додаткового заробітку, то слід проявляти обережність. Ваш роботодавець навряд чи сприйме це з ентузіазмом. Часом роботодавці сприймають бажання співробітника мати ще одну роботу як конфлікт інтересів або зраду компанії. Також роботодавець може порахувати, що співробітник недостатньо завантажений або працює не на повну силу, тому в нього є час і сили на додаткову роботу. Внаслідок чого такому співробітникові можуть бути доручені додаткові обов'язки або ставлення у нього зміниться не в кращу сторону. Тому про свій додатковий заробіток або бажанні його знайти краще постаратися не розповсюджуватися.

Не варто забувати про відпочинок і здоров'я - без цього ви не зможете якісно працювати. Тому варто добре проаналізувати свою готовність не просто до додаткового заробітку, а й до додаткового навантаження. Головним фактором, який спонукає нас до підробіткам, є гроші. Але пам'ятайте, що всіх грошей не заробити, а здоров'я і час, який ви можете провести з сім'єю і друзями теж дорого коштує. Тому в першу чергу постарайтеся знайти баланс і навчіться правильно планувати свій час і розподіляти сили.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua