Saturday, January 10, 2015

Портфоліо: кому і навіщо воно потрібне

Поняття «портфоліо» міцно закріпилося в словниковому запасі багатьох фахівців. Але не всі до кінця розуміють його справжнє значення і цінність. Що воно з себе представляє, як має виглядати і якими професіями підходить?
Що це?

Портфоліо - це набір робіт, проектів, досягнень за всю історію трудової діяльності в тій чи іншій сфері. Варто відзначити, що це набір з кращих робіт, які дозволять оцінити професіоналізм та навички людини, а не перелік всього підряд.
Кому воно потрібно?

Фотографи, дизайнери, художники, архітектори, стилісти і модельєри - це основні професії, яким необхідно портфоліо. Фахівцям цих професій важливо не тільки показати свої найкращі роботи, а й надати зразки робіт або ескізи. Найбільш поширеним і зручним способом надання портфоліо є Інтернет. Створюються невеликі сайти, які містять інформацію про людину і приклади його робіт. Завдяки цьому роботодавець може оцінити фахівця віддалено і прийняти рішення запросити його на співбесіду. Сайт рекомендує також мати паперову версію портфоліо - її можна дати інтерв'юеру, щоб ця інформація завжди була у нього під рукою, до того ж це дозволить йому показати ваші роботи колегам або керівництву в зручній формі і в будь-якому місці.
Кому ще воно може стати в нагоді?

Крім перерахованих вище професій, яким обов'язково мати портфоліо, існують і інші, яким його наявність не обов'язково, але воно може збільшити шанси працевлаштування та просування по кар'єрних сходах. До таких професій можна віднести програмістів, копірайтерів, журналістів, маркетологів, юристів, адвокатів і навіть вчителів. У програмістів в портфоліо можуть входити, написані ними програми та додатки, веб-сайти, приклади програмного коду, які вирішують непрості завдання. У копірайтерів і журналістів - кращі статті і публікації. У юристів та адвокатів - приклади складних питань і справ, з якими вони успішно впоралися. Вчителі можуть надати інформацію про підвищення успішності учнів на попередніх місцях роботи, результати наукової діяльності або розроблені методології навчання.


Насправді портфоліо можна скласти практично для будь-якої професії. По суті, найпростіша його форма - резюме, яке забезпечено списком досягнень кандидата на попередніх місцях роботи в розділі « додаткова інформація »або ж в основної його частини. На додаток до короткого резюме можна скласти розширений документ з найважливішими досягненнями та прикладами успішної діяльності. В умовах високої конкуренції на ринку праці, такий документ, безумовно, зіграє вам на руку, і дозволить роботодавцю по достоїнству оцінити вашу кандидатуру.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua