Tuesday, January 13, 2015

Оптимізуємо резюме: 10 простих порад

У складанні ефективного резюме немає нічого складного. У більшості випадків достатньо лише позбутися зайвої інформації, але існують і інші важливі моменти.

1. Резюме має відповідати тій спеціалізації, в якій ви хочете розвиватися в поточний момент. Наприклад, якщо ви шукаєте роботу в сфері продажів, то не варто акцентувати увагу на свій досвід роботи системним адміністратором. В першу чергу вкажіть останню посаду актуальною для вас сфери.

2. Перелік особистих якостей таких як «цілеспрямований», «відповідальний», «пунктуальний» та ін. Не сприймається всерйоз роботодавцем. Це надто абстрактно і шаблонно. Посилити цю частину резюме можна завдяки переліком ваших публікацій у пресі, наприклад, або іншими особистими досягненнями, які можна вивчити.

3. Уточнюйте навички володіння іноземними мовами. Наприклад, «англійська - розмовна, з досвідом ділового листування» або «німецька - розмовна зі словником», а не просто «німецька - середній». Завдяки цьому ви покажете свій професіоналізм або заощадите як час рекрутера, так і своє, якщо спочатку не підходите по цьому параметру.

4. Резюме повинно точно відповідати посаді, на яку ви претендуєте. Якщо ви можете працювати і системним адміністратором і програмістом, і вам не важливо за якою з цих спеціальностей працювати, то краще скласти два різних резюме, а не писати в заголовку «системний адміністратор, програміст».

5. Резюме має містити ключові слова, за якими його легко можна буде знайти. Вони повинні точно відповідати сфері вашої діяльності і посади, на яку ви розраховуєте. Наприклад: «продукти харчування», «програміст 1С», «продажу» та ін.

6. Професійні досягнення описуйте за допомогою цифр і фактів . На скільки відсотків вам вдалося збільшити обсяг продажів? Скільки проектів ви успішно завершили? Подібні цифри дозволять вам вигідно виділитися серед інших претендентів.

7. Відправляючи резюме безпосередньо роботодавцю не використовуйте формати файлів, для перегляду яких потрібні додаткові зусилля або програмне забезпечення. Наприклад, не варто відправляти резюме в RAR або ZIP архівах, у форматі PDF. Окремо варто відзначити формат популярного офісного додатка Microsoft Word - не варто відправляти резюме з розширенням DOCX, так як не у всіх HR-менеджерів встановлена нова версія цієї програми і відкриття цього документа сильно ускладниться. Зберігайте ваше резюме в звичному форматі DOC - такі документи можна без проблем переглядати як в нових, так і старих версіях Word'a, а DOCX - тільки в нових.

8. Якщо ви вирішили прикріпити до резюме фотографію, то поставтеся до її вибору дуже ретельно. Домашні фотографії, знімки з відпочинку або новорічного корпоративу залиште в особистому архіві. Прочитайте про це докладніше в статті « Як повинна виглядати фотографія в резюме ».

9. При розгляді великої кількості резюме менеджер по персоналу з більшою ймовірністю уважніше розгляне добре структуровані резюме. Розділяйте його на смислові частини, використовуйте списки, резюме має бути інформативною, але в теж час коротким. Пам'ятайте, що з вашим резюме повинно бути зручно працювати.

10. Завжди перевіряйте резюме на помилки і неточності. Поставте себе на місце менеджера з персоналу, переконайтеся, що резюме логічно, легко читається, не містить зайвої інформації і може відповісти на питання «Чому саме цей кандидат підходить на вакансію?».

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua