Tuesday, January 13, 2015

Як пояснити велику перерву в стажі

Безперервність стажу - обов'язкова складова образу ідеального співробітника. Але якщо у вас була перерва в роботі, як обгрунтувати це потенційному роботодавцю, щоб отримати посаду?

Якщо ви вирішили зробити перерву у своїй професійній діяльності, то будь-яка причина для вас - поважна. Але для роботодавця ваш досвід вже матиме менше значення, адже за період «простою» ви могли погіршити або втратити професійні навички. Роботодавцю потрібно знати, що за цей період ви не тільки їх не втратили, а придбали нові й підвищили свою кваліфікацію. Важливіше пояснити не чому ви на час звільнилися, а що зробили, щоб повернутися.

Якщо у вас була велика перерва, від чотирьох місяців, то його потрібно аргументувати. Розглянемо основні причини, з яких стаж може бути перерваний, і рекомендації, як пояснити їх роботодавцю.
Особисті обставини

Узагальнене визначення «за сімейними обставинами» не викликає у роботодавця довіри, оскільки не говорить нічого конкретно. Навіть у трудоголіків і строгих керівників бувають проблеми зі здоров'ям, є родичі, які хворіють і потребують догляду. Такі дійсно поважні причини можуть навіть сприяти встановленню контакту.

За цих обставин важливо використовувати будь-яку можливість підвищення своїх професійних навичок.
Труднощі з пошуком роботи

Можна втратити роботу з різних причин, це не завжди залежить від самої людини, і буває, що швидко знайти нову не виходить. Головне, щоб цей час не пройшло дарма - потрібно тримати себе у формі , виконувати віддалену роботу, напрацьовувати портфоліо, відвідувати професійні курси і т.п. Так ви зможете переконати роботодавця, що ні вибули з робочого процесу, перебуваєте в курсі останніх новин вашої сфери, що не розгубили свої навички і процес вашої адаптації на новому місці буде такою ж, як і у будь-якого іншого фахівця.
Навчання

У молодих фахівців і студентів навчання - природна причина перерви в роботі. У цьому випадку у HR-менеджера не повинно бути жодних питань. Але бувають випадки, коли відбувся у якійсь сфері фахівець, вирішує продовжити навчання, щоб підвищити кваліфікацію або змінити сферу діяльності. У цій ситуації варто акцентувати увагу на тому, що ви вивчали і, що з цього винесли. Перед пошуком роботи присвятіть якийсь час ознайомлення з поточною ситуацією в сфері, в якій збираєтеся працювати, щоб довести роботодавцю, що ви повністю готові.
Власний бізнес

У цьому випадку не завжди хочеться зізнаватися на що було витрачено час. Якщо причиною тривалої перерви був власний проект, то роботодавець може поставитися до цього не дуже добре. Це може навести на думку, що у вас не вистачило професійних або особистих якостей, щоб реалізувати свою справу. До того ж, роботодавець може подумати, що людина, що працювала на себе, відвик підкорятися. Ви повинні повністю спростувати ці побоювання і сконцентруватися на досвіді, який у результаті був отриманий, і як ви зможете його застосувати. Можливо, вам доведеться знизити свої зарплатні очікування, щоб знову закріпитися на ринку праці.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua