Tuesday, January 13, 2015

Сверхкваліфікація - проблема при пошуку роботи?

Поняття «сверхкваліфікація» означає, що у претендента більше знань і досвіду, ніж потрібно для конкретної посади. Здавалося б, що в цьому поганого? Але у роботодавців свої думки на цей рахунок.

Нерідко з цієї причини претендент може отримати відмову при працевлаштуванні. Роботодавці не поспішають брати на роботу людей, які явно перевершують посаду за рівнем своїх навичок. Як же бути в даній ситуації?

Причин, за якими висококваліфіковані кандидати погоджуються або заздалегідь шукають не зовсім підходящу для себе посаду, може бути безліч. Це і велику перерву в трудовому стажі і фінансова криза, і переїзд в інше місто і багато інших.

Існує кілька причин, чому роботодавці не йдуть на зустріч таким претендентам.

    Часто компанії не вірять, що такий співробітник пропрацює тривалий термін на позиції, яка не відповідає його рівню. Так як отримавши більш вигідне у фінансовому плані пропозицію він навряд чи буде коливатися при прийнятті рішення.
    Співробітник високого рівня може відчувати себе некомфортно під початком менш досвідченого менеджера, і виконуючи роботу, яка вимагає лише малої частини його вмінь.
    Деякі навички вимагають постійної практики, і співробітник може відчути, що втрачає свою кваліфікацію.
    Прагнення до кар'єрного росту притаманне багатьом фахівцям високої кваліфікації, і якщо компанія не може надати йому такої можливості, то мотивація у такого співробітника буде з часом згасати.

Якщо ви відчуваєте, що можете зіткнутися з цією проблемою або вже отримували відмови з цим приводом, але вам потрібна робота і ви готові піти на цей крок, то потрібен чіткий план.
Резюме

Підготуйте кілька варіантів резюме. Чи не виділяйте в резюме компетенції та досвід, що перевищують вимоги вакансій, на які ви могли б погодитися.
Підстави

Ви повинні обґрунтувати роботодавцю, чому готові працювати на посаді, для якої підійдуть менш досвідчені кандидати. Цю промову варто підготувати заздалегідь.


У теж час, якщо вам на даному етапі життя просто потрібна робота, щоб оплачувати рахунки, і бажання горизонтально розвивати свою кар'єру і працювати під меншим тиском тут не при чому, то не залишайте спроби знайти роботу, яка відповідає вашим навичкам, паралельно з іншими вакансіями , які вимагають менше досвіду. Продовжуйте шукати варіанти і тримайте під рукою більш повне і професійне резюме.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua