Sunday, January 4, 2015

10 кроків до нової роботи

Пошук нової роботи рідко буває швидким і легким, а іноді затягується на тривалий час. Сайт підготував 10 нескладних кроків, які допоможуть полегшити процес працевлаштування.
Резюме

Перший крок до вашої мети - складання резюме. Підійти до цього потрібно з усією відповідальністю. Не просто перерахувати ваші попередні місця роботи та навчання, а коротко пояснити роботодавцю, чому йому потрібні саме ви. Відсилайте на кожну вакансію індивідуальні резюме, в яких виділіть досвід, компетенції та навички, необхідні для конкретної позиції. Правильно позначте свої досягнення, зробіть інформацію легкою для читання, прикріпіть відповідну фотографію.
Супровідний лист

Щоб ваше резюме привернуло більше уваги направте в компанію супровідний лист . Адреса електронної пошти компанії можна дізнатися, наприклад, на її сайті. Коротко опишіть яка вакансія вас цікавить, чому саме вона, чому саме в цій компанії, і чому саме ви на неї підходите.
Телефонний дзвінок

Наступний крок - телефонний дзвінок. Не варто дзвонити в компанію відразу після відправлення резюме - почекайте пару днів. Почніть розмову зі свого імені, вакансії і дати відправлення резюме. Уточніть чи отримали в компанії ваше резюме і коли можна буде дізнатися результати його розгляду. Говоріть чітко, ввічливо і лаконічно. Напишіть план вашої розмови на аркуші паперу, щоб зайвий раз не затнутися. Це покаже вас грамотною людиною, яка вміє формулювати свої думки і поважає чужу час.
Прийдіть вчасно

Після трьох кроків ви отримали запрошення на співбесіду. Ніякого запізнення! Найчастіше менеджер по персоналу проводить по кілька співбесід за день. Тому ваше запізнення може збити весь графік, і ставлення до вас вже зіпсується. Але й сидіти годину в коридорі не потрібно. Прийдіть за 10-15 хвилин до призначеного часу, щоб встигнути привести себе в порядок і зібратися.
Зовнішній вигляд

Перше, на що зверне увагу роботодавець при зустрічі - то як ви виглядаєте. Будьте охайні, одягніться у відповідність майбутньої посади та іміджу компанії. Ваша взуття повинна бути чистою, в руках портфель або сумка, але ніяк не поліетиленовий пакет. Не варто приходити на співбесіду із застудою або гірше того з похмілля. У цих випадках краще перенести зустріч.
Самопрезентація

Ви повинні підготувати декілька пропозицій на стандартне запитання рекрутера «Розкажіть трохи про себе» або інші його варіанти. Кілька пропозицій про себе, які будуть містити цікавлять роботодавця моменти. Закінчувати потрібно логічними висновками, чому ви відповідаєте вакансії, про попередній досвід, досягнуті результати і про вашу мотивації працювати саме тут. Хороша самопрезентація дуже важлива. Не соромтеся «продавати» себе. Розкажіть чому ви впораєтеся з обов'язками, і які якості вам у цьому допоможуть.
Відповіді на питання

У хвилюючою ситуації хороший відповідь не відразу прийде в голову. Складіть список поширених питань на співбесідах, і підготуйте відповіді на них. Краще їх навіть відрепетирувати будинку. Намагайтеся не йти від теми, бути чесними, відкритими і уникати зайвих деталей.
Інтерес

Восьмий крок - показати свою зацікавленість до майбутньої роботи і до роботодавця. Покажіть, що ви знаєте про компанію, її проектах та розвитку. Всю інформацію можна знайти в інтернеті.
Позитивний настрой

Проявіть розташування до співрозмовника, не скупіться на доброзичливі усмішки. Будьте оптимістичні і ввічливі. Не забудьте вимкнути мобільний телефон, не перебивайте. Постарайтеся не хвилюватися і будьте впевнені в собі. Це викличе повагу і відповідні позитивні емоції.
Індивідуальність

Не буває однакових кандидатів. Тому останніх крок - це ваша індивідуальність. Використовуйте свої особисті сильні сторони при працевлаштуванні. Якщо у вас багатий досвід, то докладніше розкажіть про свої навички та досягнення. Якщо ви дуже комунікабельні - зробіть ставку на сильну самопрезентацію в процесі співбесіди. Якщо ви недавній студент - акцентуйте увагу на ентузіазмі і великому прагненні працювати і розвиватися.


Кожен наступний крок залежить від попереднього. Не варто намагатися стрибнути через сходинку, і тоді хороша робота не змусить себе чекати.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua