Tuesday, January 13, 2015

Чи потрібно вказувати бажану зарплату в резюме

Людська праця - такий же товар, як і все інше. І в нього є ціна, як у будь-якого товару. Чи варто в резюме вказувати свою вартість або краще обговорити це з роботодавцем пізніше?

Вказавши в резюме бажаний рівень зарплати, безумовно, ви полегшите роботу менеджера з персоналу. Якщо ваші бажання абсолютно не сходяться з пропозицією компанії, то вдасться уникнути незручної ситуації і заощадити час як вам, так і HR-менеджеру.

Також в цьому питанні варто враховувати рівень посади, на яку ви претендуєте. Якщо ви шукайте роботу на керівну посаду середньої або вищої ланки, то зарплату вказувати необов'язково. Зазвичай це пов'язано з питанням конфіденційності.

Вказуючи бажаний розмір зарплати ви даєте зрозуміти, що здатні дати оцінку своєму досвіду і навичкам. Але перш, ніж це робити проведіть аналіз ринку праці. Вивчіть рівень зарплат у вашій сфері та регіоні, зіставте рівень ваших навичок з іншими резюме. Так, якщо ви тільки вчора закінчили ВУЗ, то дивно зрівнювати свій оклад з бажаною зарплатою кандидата, що має за плечима 10-ти річний досвід.

У резюме з порожньою графою заробітної плати є і свої плюси. Наприклад, зарплату ви зможете обговорити безпосередньо з роботодавцем, грунтуючись на різних обставинах: ступінь відповідальності, робочий графік, обов'язки та ін. Ставлячи точну суму ви вказуєте планку, вище якої зарплата навряд чи підніметься.
Яку ж суму вказувати?

Існує ризик як продешевити, так і вказати завищену ціну і тим самим не отримати жодної пропозиції. Для початку визначте для себе мінімальну суму, на яку ви могли б погодитися, потім вивчіть ситуацію на ринку. Це допоможе встановити актуальну для вас зарплатну вилку. Насамперед ці цифри повинні бути обгрунтовані і зрозумілі особисто вам: чому ви гідні саме такої суми, і що можете дати компанії за ці гроші. У цій ситуації роботодавець, швидше за все, запропонує вам найменшу цифру з діапазону. Тому додайте до сум ще 15-20% або візьміть середнє значення. Під час співбесіди ви завжди можете обговорити свій майбутній оклад та інші бонусні варіанти. Наприклад, вам можуть запропонувати мінімальне значення з зарплатної вилки плюс щомісячні премії, завдяки яким вдасться вийти на більш привабливу суму.

Зарплата кандидата повинна відповідати його професійному рівню. Якщо ви вказуєте свідомо завищену цифру в надії потім поторгуватися, то врахуйте, що в цьому випадку вам можуть навіть не подзвонити.

Складніше вказувати бажану зарплату, якщо ваш заробіток складається з відсотків. Якщо ви звикли працювати і заробляти по максимум, то краще не лякати роботодавця кругленькою сумою. Завжди існує середній показник, що не відлякає роботодавця і одночасно дасть зрозуміти, що ви знаєте свою справу. А проявити себе ви зможете безпосередньо в роботі.


Якщо у вас достатньо часу на пошук роботи чи ви займаєтеся пошуком, будучи працевлаштованими , то можна поекспериментувати. Пробуйте створювати різні резюме з різними зарплатними побажаннями. І пам'ятайте, що не завжди роботодавців цікавлять тільки матеріальні аспекти.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua