Wednesday, December 17, 2014

Як влитися в роботу після тривалих вихідних

Зміна життєвого ритму і відпочинок від робочих буднів, безумовно, необхідний всім. Однак, затяжні свята і відпустки дозволяють не тільки відновити сили - увійти в звичний робочий ритм може виявитися не так просто.

Здавалося б, що після тривалої перерви ми повинні переступити поріг офісу і миттєво з новими силами включитися в робочі процеси. Але на ділі це не так і просто. Якщо у відпустці люди зазвичай насолоджуються неквапливими підйомами з ранку, то стандартний робочий графік з легкістю виб'є їх з колії, що позначиться в концентрації на робочих моментах, прийняття швидких рішень і неможливості працювати в багатозадачному режимі.

Але не тільки зміна біологічних ритмів є проблемою в цьому випадку. При переході назад до робочого режиму виникає гостре протиріччя між бажаннями та обов'язками. Відпустка для багатьох працівників є відходом від факторів, які викликають стрес, тому дуже складно після повернення погодиться і з поверненням цих факторів.
Втягуємося в роботу

Деякі роботодавці з розумінням ставляться до того, що співробітникам необхідний час щоб «розгойдатися», але найчастіше вони вкрай рідко приділяє увагу цій проблемі, тому варто змиритися з тим, що «справа допомоги потопаючим - справа рук самих потопаючих». Щоб побороти післявідпустковою і післясвятковий синдроми потрібно дотримуватися простих правил:

    Зробіть перехід від відпочинку до роботи плавним. Не поспішайте братися за всі справи відразу - приступайте до них поступово і ретельно все плануйте. Складіть список найважливіших завдань і почніть з них.
    Перший час необхідно працювати в полегшеному режимі. Так як ви все ще живете емоціями і враженнями, отриманими за час відпочинку, ви можете бути не дуже уважними до деталей, що може призвести до помилок. Тому виконуйте пріоритетні завдання розмірено, заздалегідь спланувавши період роботи над ними. Не забувайте щогодини робити короткі перерви в роботі.
    Намагайтеся не затримуватися на роботі в перший час. З незвички перенапруження може швидко перерости в хронічну втому.
    Не відмовляйте собі в задоволеннях, і робіть це не тільки по вихідним. Якщо за період відпочинку ви звикли проводити час на природі або їсти фрукти вранці - продовжуйте в тому ж дусі, і знайдіть час хоча б на щоденні прогулянки. Часткове збереження звичного ритму дозволить майже безболісно втягнутися в роботу.
    Так як у вас, швидше за все, змінився звичний графік для сну, намагайтеся лягати на годину-дві раніше. З цим важко змиритися, але це необхідно. Чим більше сил у вас буде з ранку, тим простіше буде проходити адаптація.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua