Friday, December 19, 2014

Поради для тих, хто тільки починає свою кар'єру

Ці поради допоможуть тим, хто вже отримав диплом, або ж у недалекому майбутньому отримає його і відправиться в далеке плавання в пошуках престижної, високооплачуваної роботи.
Порада перша

Переоцінка своєї вартості на ринку праці - одвічна проблема молодих фахівців, які, в основному, практично не мають досвіду роботи. Не всі роботодавці готові брати на роботу співробітників без найменшого досвіду роботи, а ті, хто все ж ризикує, роблять це з усвідомленням того, що молоду людину доведеться вчитися практично всьому.

Що ж, для всіх нас вже давним-давно відомо, що освіта в нашій країні не таке вже й якісне, і людина з дипломом менеджера або економіста не зможе відразу ж зайняти бажану посаду, оскільки, просто кажучи, його знань вистачить максимум на роботу секретаря. Для того щоб бути успішним випускникам іменитих вузів, доведеться попітніти не менше, аніж випускникам технікумів. Люди, які вже спробували себе в роботі економіста чи менеджера, прекрасно розуміють, що їх знань замало, і претендувати на високу зарплату не варто.

Тим не менше, «зелені» студенти, приходячи влаштовуватися на роботу вперше, зарплату просять більше в середньому на 500-1000 гривень більше, ніж людина з досвідом роботи. Тут варто задуматися: де ж в цьому логіка?

1-е правило успішної кар'єри - завжди оцінюєте свої можливості реально, а під час співбесіди акцент ставте на те, що вам важливіше отримати цінний досвід, чим більшу зарплату.
Порада друга

Основний аргумент при прийнятті на роботу людину без досвіду роботи - ентузіазм і бажання працювати здобувача. Якщо ви сильно хочете працювати в конкретній компанії на конкретній посаді - ви повинні максимально показати, як сильно ви хочете працювати, як сильно хочете отримати дорогоцінний досвід саме на цій посаді, саме в цій компаній. Адже, якщо ви цього хочете не сильно, то і про посаду можете забути. Замість вас знайдеться людина з досвідом і більшим завзяттям.
Порада третя

Ви повинні обов'язково бути готові до співбесіди. Інакше просто втратите можливість позитивного результату оного. Повірте: непідготовленість можуть пробачити людині з величезним досвідом, але новачкові - ніколи. Ви повинні обов'язково принести з собою резюме, портфоліо яких-небудь студентських робіт (якщо такі є), правильно підібрати одяг і обов'язково відрепетирувати всі можливі відповіді на різні питання інтерв'юера.
Порада четверта

Якщо ви не горите бажанням покинути навчальний заклад без досвіду роботи - можете почати працювати вже під час навчання у вузі. Повірте, що у вас буде більше шансів влаштуватися на роботу після закінчення університету, якщо у вас буде хоча б рік досвіду.
Порада п'ята

Вивчайте мови. Якщо ви знаєте хоча б одну іноземну мову - шанси отримати роботу у вас вище, ніж у людей, які знають, максимум, українська і російська. Це пов'язано з тим, що зараз все більше компаній залучають у свій бізнес іноземних партнерів та інвесторів, розширюють свій бізнес. Відповідно, якщо ви зможете вільно спілкуватися хоча б англійською - ви будете дуже цінні для компанії і, швидше за все, зможете швидко піднятися по кар'єрних сходах.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua