Sunday, December 28, 2014

Питання-головоломки на співбесідах з відповідями. Частина 2

Сайт продовжує публікувати відповіді на найскладніші і несподівані питання на співбесідах, в яких кандидат повинен проявити свою кмітливість, логічне мислення та фантазію.

У попередній статті ми писали, що питання-головоломки часом можуть не мати єдиної правильної відповіді, а призначені для того, щоб перевірити поведінку кандидата в нестандартних ситуаціях, дізнатися як він роздумує, і як справляється зі складними ситуаціями.

Сайт підготував ще 5 головоломок, які можуть зустрітися на вашому шляху.
Більярдні кулі

Це питання найчастіше задають IT-фахівцям, щоб перевірити здатність логічно мислити.

Питання: 8 більярдних куль. Один з них трохи важче інших. За яку мінімальну кількість зважувань на важільних терезах без гир можна знайти цю кулю?

Відповідь: 2 зважування. Потрібно розділити всі кулі на три частини: по 3 кулі в двох частинах, і 2 кулі в третій частині. Спочатку зважуєте перші дві частини по 3 кулі. Якщо одна з частин виявилася важчою, то зважуємо між собою будь-які 2 кулі з неї. Або один з них буде шуканим кулею, або не виважених, якщо вони виявилися рівні. У разі рівного ваги частин при першому зважуванні, важчий куля виявиться в третій частині з двох куль.
Будинок

Питання: Намалюйте будинок.

Відповідь: Здавалося б, що може бути простіше. Малюємо квадрат, пару прямокутників і трикутник нагорі. А ось і ні. Цей тест розрахований для посад, які вимагають від співробітника нестандартних рішень та індивідуального підходу до кожного завдання. По-перше, потрібно проявити креативність, а не малювати шаблонний будинок. По-друге, потрібно спершу уточнити для кого цей будинок: хто в ньому буде жити, і скільки буде цих мешканців. Не варто приступати до роботи, не дізнавшись всіх нюансів.

Вас можуть попросити намалювати не тільки будинок, а все що завгодно. Але завжди потрібно дізнаватися всі подробиці, щоб підсумковий результат був правильним. А сам процес буде означати набагато більше, ніж цей підсумковий результат.
Слон

Питання: Як дізнатися вага слона без ваг?

Відповідь: Варіантів може бути дуже багато, ви обмежені лише своєю винахідливістю і фантазією. Наприклад, слона можна поставити на баржу і відзначити її осадку. Потім прибрати слона і ставити на баржу предмети, вага яких вам відомий - п'ятилітрові пляшки з водою, припустимо. А коли осаду баржі буде такого ж рівня як і зі слоном, множимо кількість предметів на їх вагу. Тут головне - ваша винахідливість.
Драже M & M's

Питання: Чому глазур на відомих драже M & M's ідеально гладка? Як їх роблять, вони що літають в повітрі?

Відповідь: Ще одне питання, правильну відповідь на який не настільки важливий, як варіанти, запропоновані кандидатом. Як би ви вирішили це завдання, якби раптово потрапили на виробництво? Тримали б драже на повітряному потоці? Приклеювали б на нитку, де розташований логотип? Насправді їх обприскують глазур'ю в обертовому барабані. Таким чином їх поверхня залишається гладкою, а глазур наноситься рівномірно. Але ваш індивідуальний підхід до вирішення цього завдання означатиме набагато більше.
Російська рулетка

Вирішення цього завдання залежить від специфіки вашої професії. Відповідь можна знайти як за допомогою точних обчислень, так і просто використовуючи логіку.

Питання: шестизарядний револьвер. У ньому 2 кулі, обидві розташовані поруч один з одним. Ваш опонент розкручує барабан, приставляє дуло до скроні і натискає на курок. Пострілу не відбулося. Як поступите ви: відразу натиснете на курок або спершу знову розкрутіть барабан?

Відповідь: Правильна відповідь одна - відразу натиснути на курок. Якщо провести точні обчислення, то ймовірність залишитися в живих в цьому випадку становить 75%, а якщо спершу розкрутити барабан - знижується до 66,7%. Так як кулі розташовані поруч один з одним, можна логічно визначити, що краще жати на курок відразу.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua