Wednesday, December 24, 2014

7 страшних технік стресової співбесіди

Іноді інтерв'юер імітує справжню бойову обстановку, намагаючись вивести вас з рівноваги. Як зрозуміти, що це лише гра, чого чекати, і як витримати цей бій?

Вас ніколи не попередять про стресовому інтерв'ю. А визначити чи є представник компанії просто хамом, або ж це все частина гри, дуже складно. Стресові співбесіди найчастіше проводяться з кандидатами, чия робота буває нервової та вимагає хорошої витримки. З цим можуть зіткнутися помічники керівників, менеджери з продажу та роботи з клієнтами, продавці, фахівці служби підтримки, журналісти, рекламні та страхові агенти.

При стресовому інтерв'ю роботодавця цікавлять не тільки відповіді на запитання, а й емоційна реакція кандидата. У такій складній ситуації важливо зберегти впевненість, не видати своє роздратування. Почали виправдовуватися, злитися, оборонятися, кричати - не пройшли перевірку.

Сайт вже давав короткі рекомендації по проходженню стресової співбесіди . Тепер розглянемо найбільш поширені техніки докладніше, визначимо як їх розпізнати, і як слід поводитися.
Очікування

Ви прийшли на співбесіду в призначений час, але воно ніяк не почнеться. Ви стоїте в коридорі, в якому навіть ніде присісти, а рекрутер ходить туди-сюди ніби без діла і постійно просить ще трохи почекати.

У компаніях люди рідко бувають настільки непривітні, тому, швидше за все, вас перевіряють на міцність, спостерігаючи за реакцією. Вихід для рядового співробітника - чекати. Якщо ви претендуєте на посаду, що вимагає рішучості, то варто ввічливо уточнити в чому полягає затримка, і коли точно можна буде почати бесіду. Якщо інтервьер не зможе відповісти на ці питання, то можна вибачитися і сказати, що ви не можете більше чекати. Вам або призначать інший час, або співбесіду тут же почнеться.
Анкета

На заповнення тестів і анкет може піти досить багато часу. Цим роботодавець може перевірити вашу посидючість, наполегливість і ставлення до рутинної роботи. Це може бути ускладнено тим, що в приміщенні, в якому вам запропонують заповнити папери, не буде жодних зручностей для цього.

Обов'язково поцікавтеся, де можна присісти. Будьте готові, що вас можуть змусити переписати анкету, наприклад, пославшись на нерозбірливий почерк. Майже з повною впевненістю, можна сказати, що це частина вистави.
Обстановка

Незручний стілець, яскрава лампа, галасливий кабінет - якщо ви потрапили в подібну некомфортну обстановку, то не соромтеся сказати про це. Ваше прохання, звичайно, можуть і відхилити. У цьому випадку можете сказати, що вам шкода, що неможливо змінити обстановку, але ви готові продовжити спілкування. Знайте, ваше терпіння і самоповагу під спостереженням.
Грубість

Рекрутер постійно перебиває вас, змінює теми, дорікає і в цілому веде себе дуже недружелюбно. Звичайно, бувають і просто такі люди, але якщо градус неприязні вже дуже високий, то будьте впевнені - це тест.

Не дратує, не сперечайтеся і не виправдовуйтесь. Не дивуйтеся, що інтерв'юер буде негативно коментувати ваші слова: «Яка дурниця», «Це якось слабенько», «І ви цим пишаєтесь?» І т.п. Згадайте про можливість стресового інтерв'ю та ввімкнетеся в гру. Ведіть себе спокійно, можете попросити інтерв'юера пояснити його точку зору, але ні в якому разі не виходьте з себе.
Особисті питання

Щоб напевно вибити у вас ґрунт з-під ніг і змусити нервувати, рекрутер може задавати питання про особисте життя і навіть інтимного характеру.

Пам'ятайте, що інтерв'юер хоче побачити вашу реакцію, а не дізнатися подробиці особистого життя. Можете ввічливо відмовитися відповідати на подібні питання, так як вони не мають відношення до професійної діяльності, а можете задіяти почуття гумору. Тримаючи себе в руках, можна знайти відповідь навіть на самий незграбний питання.
Злий і добрий

Вас можуть проводити співбесіду одразу два інтерв'юера, використовуючи тактику, яку ви могли бачити у фільмах - «хороший поліцейський» і «поганий поліцейський». Один інтерв'юер буде вельми доброзичливців, а другий - навпаки.

Головне не лякайтеся і не дайте себе збити з пантелику. Зосередьтеся на розумінні питань, на не так на формі, в якій вони задаються.
Рішучість

«На що ви готові заради цієї роботи?» - Таке питання ви точно не очікуєте. Як же на це реагувати? Особливо, якщо роботодавець відразу запропонувати вам кілька подвигів. Наприклад, обстригти довге волосся, перефарбуватися, заспівати і т.п.

Звичайно, роботодавця не цікавить ваш спів, йому цікаво чи зможете ви тактовно відмовити і вийти з проблемної ситуації. Погодившись на його умови ви покажете себе занадто податливим і відчайдушним людиною.


Стресова співбесіда - дуже спірне і складний спосіб тестування кандидатів. Використовувати його варто дуже обережно, і робити це повинні тільки професіонали. Нерідко такий метод відбору шкодить самому роботодавцю, бо навіть після успішного проходження стресового інтерв'ю, кандидат може не погодитися на роботу в компанії.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua