Saturday, December 27, 2014

7 кроків до успішного проходження Skype-інтерв'ю

Шукачам все частіше пропонують телефонні співбесіди і Skype-інтерв'ю. Безумовно такі співбесіди гірше, ніж особиста зустріч, і викликають у кандидатів ще більше хвилювання.

Якщо здобувача і роботодавця розділяють багато кілометрів, то Skype - найкращий спосіб спілкування. Нерідко фахівці з підбору персоналу проводять такі Відеозустрічі, щоб відсіяти невідповідних кандидатів до очної зустрічі. Також відеоспівбесіди практикують компанії з великою філіальною мережею, у разі якщо головний офіс знаходиться не в вашому місті.

Метою дистанційного співбесіди може бути підсумкове твердження кандидата на посаду після особистої зустрічі. Але якою б не була мета подібного співбесіди, пам'ятайте, що це один із способів оцінки кандидата. Тому Сайт рекомендує не нехтувати важливими деталями.
Планування

Якщо у вас немає облікового запису в Skype, не кажіть представнику компанії, що вам не вдасться поспілкуватися, так як реєстрація в цьому сервісі не займе багато часу.

Домовтеся про точний час співбесіди. Заздалегідь додайте потрібний контакт собі в список. Зверніть увагу на ім'я свого облікового запису: оптимальним буде ваше ім'я та прізвище. Будьте готові, що бесіда може тривати довше обумовленого часу. Ваш графік повинен бути вільний від нагальних справ.
Обладнання

Поперед спілкуванням перевірте всі технічні деталі, щоб уникнути затримок. У вас не повинно бути проблем з комп'ютером, Інтернетом, мікрофоном і камерою. Поперед спілкуванням з представником компанії зробіть тестовий дзвінок знайомим.

Якщо ви будете використовувати навушники, переконайтеся, що їх зовнішній вигляд підійде до формату спілкування. Наприклад, «геймерські» навушники можуть викликати лише посмішку у роботодавця, і не справлять належного враження.

Подбайте про освітлення та інтер'єрі: вас має бути добре видно, а на задньому плані краще мати нейтральний однотонний фон.
Увага

Одне з найважливіших правил співбесіди по телефону і Skype - відсутність відволікаючих чинників. Ви ж не візьмете з собою на звичайну співбесіду дитини, дружину або домашня тварина, що не будете там готувати їжу чи слухати музику. Під час розмови вам нічого не повинно заважати.
Зовнішній вигляд

Коли ми вирушаємо на зустріч з роботодавцем, то приділяємо увагу зовнішньому вигляду . Skype-співбесіду - така ж зустріч. Тому про зовнішній вигляд забувати не варто. І не тільки про його верхній частині. Не думайте, що досить надягти сорочку, але залишитися в спортивних штанях чи шортах. Бути може вам знадобиться встати, щоб взяти якісь документи, у вас може впасти камера, або відбудуться інші непередбачені речі.

Тримайте поставу, що не підпирайте особа руками, не відкидайтеся на стільці, не розгойдується на ньому. Періодично поглядайте на власне зображення, щоб бачити себе з боку.
Все під рукою

Підготуйте ручку і блокнот, щоб записати важливі моменти. Роздрукуйте своє резюме, щоб зайвий раз не затнутися, але не читайте все з аркуша. У вас під рукою повинні бути всі необхідні документи, рекомендаційні листи, портфоліо. Це дозволить не зволікаючи надати необхідну інформацію. Підготуйте свій список питань для роботодавця .
Мова

Так як при Skype-інтерв'ю відсутній прямий особистий контакт, ваша мова виходить на перший план. Вона повинна бути впевненою і бадьорою, уникайте слів-паразитів, довгих пауз. Не перебивайте співрозмовника. Це правило важливо і при звичайному співбесіді, але при Skype-інтерв'ю воно особливо критично, так як голоси будуть накладатися, і ви один одного просто не почуєте.
Удосконалення

Іноді корисно записати своє Skype-співбесіду, щоб провести роботу над помилками, і надалі удосконалювати навички дистанційного інтерв'ю.

Спілкування по Skype використовується в багатьох сферах, і є ефективним бізнес-інструментом для проведення нарад та конференцій. І навик такого спілкування буде завжди великим плюсом.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua