Saturday, December 27, 2014

10 причин відмови в прийомі на роботу

Нерідко для успішного працевлаштування доводиться вивчити безліч варіантів і відвідати не одну співбесіду. Відмова - це завжди неприємно. Чому це відбувається, і як цього можна уникнути?

Найчастіше відмова при працевлаштуванні звучить досить туманно: «Ви нам не підходите». Під цією фразою може ховатися безліч причин. Сайт склав список найбільш ймовірних і поширених з них.
Заробітна плата

Розмір зарплати - дуже гостре питання. Занадто великі запити при низькому рівні професіоналізму неминуче призведуть до відмови. Але й зворотна ситуація так само можлива. Якщо хорошого фахівця влаштовує низький оклад, роботодавець може насторожитися, так як запідозрить, що здобувач приховує деякі факти.
Недолік кваліфікації або її надлишок

Часто престижну і високооплачувану роботу прагне отримати кандидат, у якого не вистачає досвіду і навичок для цієї посади. Сверхкваліфікація так само може виявитися проблемою при працевлаштуванні . Пов'язано це з імовірністю професійного вигорання, втратою інтересу до роботи через відсутність можливостей для самореалізації.
Непунктуальність

Запізнення напевно заздалегідь погіршить вашу репутацію. А ваша співбесіда може закінчитися, не встигнувши початися. Є ймовірність, що роботодавець просто відмовить вам у співбесіді, або прийме іншого кандидата, який навіть при більш скромних навичках і досвіді буде виглядати професійніше.
Недолік необхідних якостей

Крім професійних якостей - знань і досвіду, існують і непрофесійні - особисті якості людини. Наприклад, відсутність лідерських якостей завадить при працевлаштуванні на певні посади. Тому слід заздалегідь визначити, які непрофесійні навички та якості необхідні для потенційної роботи, щоб зробити на них акцент.
Самооцінка

Найкраще бути скромним, упевненим і тверезо оцінювати свої можливості. Крайнощі не припадуть до смаку роботодавцю.
Брехня і погані рекомендації

Іноді здобувачі спотворюють інформацію про себе, намагаючись постати в кращому світлі. Брехня в резюме і на співбесіді - не кращий спосіб справити позитивне враження. Особливо, якщо відкриється правда. Якщо це станеться до прийняття рішення роботодавцем, то шанси на роботу стануть рівними нулю. Якщо ваша брехня відкриється в процесі роботи, то ви ризикуєте не тільки втратити її, а й отримати негативну рекомендацію, яка ускладнить подальшу кар'єру.
Погане резюме

Через неграмотного чи погано складеного резюме, спроба працевлаштування може завершитися ще до співбесіди.
Часта зміна роботи

Це може насторожити потенційного роботодавця. Кандидата можуть порахувати конфліктним, ненадійним, не здатним справлятися з обов'язками. Якщо ваша трудова книжка переповнена записами, то слід аргументовано пояснити причини, акцентувати увагу на своїх сильних сторонах. Набагато важливіше, що виграла компанія від діяльності фахівця, ніж кількість часу, який він там пропрацював.
Зовнішній вигляд

Не варто нехтувати зовнішнім виглядом, подумайте, що надіти на співбесіду . Співбесіда - формальна зустріч, тому охайний або діловий стиль найбільш прийнятний, і може бути критерієм для відбору.
Погана підготовка

Завжди корисно взяти з собою кілька копій резюме, мати на руках рекомендації з попередніх місць роботи, паспорт, на випадок якщо знадобиться заповнити анкету. Дізнайтеся якомога більше про діяльність компанії, заздалегідь підготуйте відповіді на типові запитання. Хороша підготовка значно збільшить ваші шанси на працевлаштування, і зменшить ймовірність отримати відмову.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua