Monday, December 22, 2014

Як правильно описати досвід в резюме

Досвід роботи - одна з найвагоміших характеристик здобувача. Цього розділу резюме роботодавці приділяють максимальну увагу. Тому важливо правильно донести до них цю інформацію.

Ваш досвід повинен працювати на вас. Недостатньо просто перерахувати свої попередні місця роботи, цей розділ в резюме має довести роботодавцю, що ви володієте відповідними навичками і вмієте їх застосовувати.

Опис вашого трудового шляху має бути максимально конкретним. Кожним місцем роботи повинна відповідати окрема строчка з періодом роботи, назвою компанії, її короткою характеристикою, вашої посадою, обов'язками і здобутками.
Місце роботи

Назва компанії слід писати повністю, уникаючи скорочень і абревіатур. Не варто сподіватися, що ця компанія всім і без того відома. Вкажіть сферу діяльності компанії або її підрозділу. Якщо у компанії є філії в різних містах, то цей момент потрібно уточнити.
Посада

Назва вашої посади так само має бути максимально точним. Наприклад, якщо ви напишете просто «менеджер» або «керівник», то у роботодавця залишиться більше питань, ніж відповідей. Висловлюватися зрозуміло: «менеджер з продажу», «головний бухгалтер», «керівник IT відділу» і т.п.
Період роботи

Сайт рекомендує вказувати період роботи з точністю до місяця, щоб роботодавець міг точно оцінити ваш стаж на цій посаді в конкретній компанії. Наприклад, період «2012-2013» можна трактувати по-різному - залежно від місяця працевлаштування, ви могли опрацювати майже 2 роки, а могли і 2 місяці. Звичайно, роботодавець може уточнити це на співбесіді, але, адже, для початку вас повинні туди запросити. А саме резюме - ваш квиток на очну зустріч.
Обов'язки та досягнення

Описуючи свою діяльність і досягнення потрібно зосередитися на головному. Виходите з того, на яку посаду ви претендуєте в даний момент. Для цього уважно прочитайте опис вакансій, які вас цікавлять і визначте, що з попереднього досвіду допоможе впоратися з цією роботою. А зайве краще прибрати, щоб роботодавець не витрачав на це свою увагу.

Якщо вам доводилося використовувати якісь спеціальні інструменти або програмне забезпечення, обов'язково вкажіть це. Наприклад, «здійснювала розрахунок заробітної плати в програмі 1С». Погляд роботодавця обов'язково зачепиться за це, і якщо на відкриту вакансію потрібна людина для роботи в 1С, то у вас відразу буде хороший плюс.

Приділіть особливу увагу своїм досягненням . Не використовуйте загальних і розмитих фраз на кшталт: «підвищення ефективності відділу», «залучення нових клієнтів» і т.п. Те, що ви це робили, ще не означає, що ви це робили добре. Використовуйте дієслова доконаного виду і підтвердіть свої справи фактами і цифрами. «Підвищити ефективність відділу на 20%», «залучив для компанії 30 нових клієнтів» - це виглядає набагато привабливішою. Кілька таких фактів і ваше резюме буде вигідно виділятися на тлі сотні інших. Але врахуйте, що ці факти ви повинні бути в змозі підтвердити, тому не варто їх вигадувати.

Якщо, працюючи в компанії, ви отримали підвищення або перевелися на іншу посаду, то не забудьте вказати це в резюме. Додайте це як нове місце роботи, вкажіть відповідні дати, назва посади, нові обов'язки і досягнення.


Правильна розстановка акцентів, послідовна і зрозуміла форма викладу без сумніву дозволять виділитися серед інших претендентів і підвищать ваші шанси на працевлаштування.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua