Wednesday, December 24, 2014

7 негласних правил працевлаштування

Ви працелюбні, амбітні і розумні. Ваше резюме доведено до досконалості, рекомендації та супровідний лист завжди під рукою. Але роботи як і раніше немає. Можливо, ви ще не все врахували.

Нерідко буває, що ваше блискуче резюме і багатий досвід не приносять очікуваного результату. Адже, необхідні якості і заслуги є не тільки у вас. У чому ж ви програєте іншим кандидатам? Сайт рекомендує звернути увагу на негласні правила пошуку роботи, які не настільки очевидні, наскільки важливі.
Будьте організовані

Використовуйте позначки для всіх електронних листів, пов'язаних з пошуком роботи, записуйте всі компанії, яким ви відправляли резюме, і всіх людей, з якими спілкувалися. Ведіть ці записи, наприклад, в Excel. Позначайте там результати і записуйте коментарі по кожному пункту, таким чином у вас завжди буде на руках детальна карта, ви будете знати, що потрібно підтягнути, на чому робити акценти, коли наступна зустріч і т.п.

Намагайтеся щодня говорити хоча б з трьома новими людьми з приводу вашого пошуку. Це можуть бути представники компаній, знайомі, друзі, друзі друзів, колишні викладали з університету і т.д. Ніколи не знаєш звідки може надійти пропозиція, і нерідко це трапляється завдяки соціальній активності і живим рекомендаціям. Також записуйте всі контакти і робіть позначки, можливо, комусь потрібно буде передзвонити і дізнатися результати.
Не бійтеся просити

Не соромтеся і не бійтеся просити інших про допомогу. Найчастіше люди підуть вам на зустріч. Будьте максимально конкретні і точні у своїх проханнях і наміри. Це актуально і якщо ви просите ради у одного, і якщо просите знайомого домовитися про зустріч з його керівництвом, щоб запропонувати їм свої послуги.
Не надсилайте резюме на вакансію, яка вам не цікава

Ми всі так часто чинимо. Здається, що відіславши якомога більше резюме на різні вакансії, навіть в суміжну сферу, роботу буде знайти простіше. Насправді ви витратите як свого часу, так і час компанії. Якщо посада вас по-справжньому не цікавить, то не варто намагатися її отримати. Задайте собі пару питань. Ви дійсно хочете цю роботу? Вона добре підходить вам? Будьте чесні з собою, коректно оцінюйте свої сили і цілі.

Невеликий тест: якщо у вас немає бажання підготувати для вакансії індивідуальне таргінг резюме і немає бажання написати в компанію супровідний лист , то ця робота вам явно не цікава.
Будьте чесні

Брехня в резюме і на співбесіді - дуже суперечливе питання. Але все ж краще бути чесними, не брехати про свої слабкі і сильні сторони, досвіді і навичках. І перш за все, потрібно бути чесними перед собою.
Будьте спостережливі

Співбесіда - не гра в одні ворота. Не тільки роботодавець повинен з'ясувати наскільки йому підходить конкретний кандидат. Ви так само повинні зрозуміти наскільки компанія і посаду підходять вам. Уважно слухайте розповідь інтерв'юера про компанію, команді, про вашу посади, корпоративній культурі. Як інтерв'юер відноситься до вас? Наскільки вам комфортно тут?

Співробітник, якого влаштовують умови роботи і принципи компанії - практично ідеальний співробітник, і роботодавець це знає. Тому не забувайте ставити запитання інтерв'юера і вести активний діалог. Результатом повинні залишитися задоволені обидві сторони.
Допомагайте іншим

Те, що всі претенденти на ринку праці - конкуренти, ще не означає, що ви не можете співпрацювати. Якщо ви знайдете роботу, яка більше підходить комусь іншому - поділіться з ним. Допомагайте одне одному, і процес пошуку значно спроститься.
Вчіться

Навіть під час напруженого пошуку роботи можна багато чому навчитися і багато чого довідатися. Не витрачайте цей час даремно. Підвищуйте свій професіоналізм, відточуйте особисті якості. Зрештою, це стане в нагоді вам незалежно від того, на яку роботу ви влаштуєтесь.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua