Friday, December 26, 2014

Гумор в резюме і на співбесіді

Сміх - дуже сильна зброя, тому й користуватися ним необхідно з обережністю. Чи доречно використовувати гумор при працевлаштуванні: жартувати в резюме і розповідати анекдоти на співбесіді?

Позитивний настрій в більшості випадків може надати позитивне враження. Рекрутери зазвичай не проти доречною частки гумору, але вважають, що не у всіх випадках це прийнятно. Так як гумор - занадто непередбачуваний інструмент для працевлаштування, Сайт рекомендує використовувати його дуже акуратно. Слід враховувати, що не всі люди сприймають одну і ту ж саму жарт однаково, а деякі роботодавці і зовсім не сприймають гумор.
Жарти в резюме

Ваше резюме - офіційний документ, а в офіційних документах люди найменше очікують зустріти гумор. Крім того, що роботодавець може не зрозуміти, що фраза, яку він щойно прочитав, була жартом, він може просто вирішити, що це недоречно. Тому в резюме краще намагатися не використовувати свою дотепність.

З будь-якого правила є винятки. Так резюме для творчих професій: рекламщик, копірайтер, журналіст, графічний дизайнер і т.п. може містити в собі частку гумору. Так як такі спеціальності увазі якусь неформальність і нешаблонність мислення і роботи. Однак, і тут потрібна обережність, щоб не переборщити - якщо ви не впевнені в жарті, то краще її не використовувати.

Деякі претенденти використовують гумор і інший нестандартний підхід до резюме з метою знайти для себе підходящого роботодавця з таким же нестандартним підходом до пошуку співробітників. Це дійсно може спрацювати, але варто враховувати, що такий пошук триває набагато довше. До того ж не обов'язково, що саме керівник розглядатиме ваше резюме, воно може спершу пройти через HR-менеджера, якому ваш підхід може не припасти до душі.
Гумор на співбесіді

Співбесіда часто проходить у форматі діалогу. При особистому спілкуванні гумор у помірних дозах доречний. Хороша, не виходить за рамки пристойності, жарт може допомогти зняти напругу і перевести розмову в більш невимушене русло.

Слідкуйте за співрозмовником, його реакцією і підходом до проведення інтерв'ю. Гарне почуття гумору свідчить про гостроту розуму, але невдалий жарт може звести нанівець всі ваші попередні старання.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua