Tuesday, December 23, 2014

Типи резюме: вибираємо підходящий для себе

Розташувати інформацію в резюме і піднести її роботодавцю можна кількома способами. Сайт підготував список основних типів резюме, використовувати які потрібно виходячи зі свого досвіду, навичок та сфери діяльності.
Хронологічне резюме

Це найпоширеніший і простий тип резюме. Хронологічне резюме - універсальний інструмент, який підійде будь-якому співробітникові на будь-яку посаду. Структура його, напевно, знайома практично всім. Основною його частина є досвід - у зворотному хронологічному порядку вказується місце роботи з назвою компанії, посадою, обов'язками і здобутками. Оскільки ця частина найбільш важлива, слід правильно описати досвід в резюме , щоб привернути увагу роботодавця.

Хронологічне резюме дозволяє наочно продемонструвати свій послужний список. Але якщо у вас поки немає досвіду роботи, то варто придивитися до інших типів резюме.
Функціональне резюме

У такому резюме основна увага приділяється достоїнств здобувача - навичкам і професійним успіхам. Точні дати і посади зазвичай не вказуються. Завдяки функціональному резюме можна приховати брак досвіду, підкресливши свої сильні сторони. Однак, не всі роботодавці з ентузіазмом розглядають функціональні резюме. Відсутність хронології може їх насторожити. Функціональне резюме більше підійде для сфер діяльності, в яких конкретні навички та вміння більш важливі, ніж формальний досвід. Якщо ви впевнені у своїх знаннях, але досвіду роботи недостатньо - функціональне резюме для вас.
Гібридне резюме

Такий тип резюме об'єднує в собі сильні сторони хронологічного і функціонального. Ви можете перерахувати весь свій досвід, додавши до кожного пункту опис своїх досягнень, докладніше описати навички.

Мабуть, це самий зручний вид резюме. Він дозволяє продемонструвати, як свій досвід, так і виділити професійні успіхи. Що дозволить роботодавцю скласти найбільш повну картину.
Таргінг резюме

Це резюме, яке спеціально створюється під певну посаду в конкретній компанії. Таргінг резюме схоже з гібридним, але в ньому слід вказувати лише той досвід, навички та досягнення, які важливі для певної посади. Розглядаючи таке резюме роботодавцю буде набагато простіше зрозуміти, що здобувач відповідає їх вимогам і зможе виконувати покладену на нього роботу.
Резюме тимчасового працівника

Такий тип резюме підійде здобувачам, які працювали одночасно над кількома проектами для різних роботодавців. Якщо такий кандидат підготує своє резюме в хронологічному порядку, то створиться враження, що він непостійний і схильний часто змінювати роботу. Тому в такому резюме варто спершу вказати свої навички, як у функціональному резюме, а після перерахувати проекти з датами їх початку і завершення, над якими доводилося працювати, а не перераховувати спершу компанії. Головна мета - позначити досягнуті результати.


Таким чином, тип резюме залежить від вашої посади, досвіду і вимог вакансії. Якщо ви шукайте роботу рядовим фахівцем, то найбільш підходящим буде хронологічне резюме, для більш високих посад підійде гібридне резюме. Шукачам, які претендують на керівні посади, доречно використовувати функціональне резюме або гібридне. Функціональне резюме також підійде і кандидатам без досвіду. Якщо ви займаєтеся фрілансом , то краще описати свої проекти в резюме тимчасового працівника. А якщо ви точно знаєте в яку компанію і на яку посаду хочете потрапити, то варто використовувати таргінг резюме.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua