Monday, December 22, 2014

Як поводитися з рекрутером

Тривала підготовка, продумування самопрезентації, відповідей, зустрічних питань, і ось ви на співбесіді. Перед вами рекрутер, який, як вам здається, мало знає про специфіку вашої роботи. Як знайти до нього правильний підхід?

У більшості випадків ви не потрапите відразу на співбесіду з керівником, а зустрінетеся з менеджером з персоналу. Багатьом здобувачам не подобається такий підхід до відбору співробітників. Кандидати пояснюють це тим, що рекрутер не може гідно оцінити кваліфікацію претендента і значимість конкретних навичок. Однак, від менеджера з персоналу залежить багато чого. Як же зробити його своїм другом, а не ворогом? У цьому вам допоможуть поради від Сайт .
Значимість

Для початку розберемося, чому співбесіди проходять саме з менеджером з персоналу, адже, здавалося б, керівник відділу краще знає, хто підійде на конкретну посаду. Варто врахувати, що на одну вакансію можуть претендувати десятки претендентів. І щоб розглянути кожного у керівника може просто не вистачити часу. Тому, крім відбору кандидатів по резюме, менеджер з персоналу проводить з ними і очні зустрічі. Причин для відсіювання може бути дуже багато: явна невідповідність посаді, брак досвіду та інші. Далеко не всі претенденти уважно читають опис вакансії. Після цього вже керівник більш детально зможе особисто оцінити наскільки ви підходите на посаду з професійної точки зору.
Особистість

Приходячи на співбесіду не варто забувати, що HR-менеджер - офіційний представник компанії. Деякі кандидати, бачачи перед собою юну дівчину в ролі рекрутера, не соромляться показувати свою перевагу і всіляко натякають, що вона не в змозі оцінити весь їхній професіоналізм. Однак, у рекрутера навіть з дворічним досвідом роботи було вже безліч співбесід на різні посади. Тому він знає на що звернути увагу, які питання задати, які відповіді є задовільними, щоб відсіяти явно невідповідних кандидатів. До того ж справжній професіонал, яким ви себе вважаєте, насамперед важливий людина, яка не буде самостверджуватися за рахунок HR-менеджера і проявить повагу. В іншому випадку, ваші шанси просунутися далі у відборі будуть практично рівні нулю.
Оцінка кандидата

Метою рекрутера, як ми вже говорили, не є глибокий аналіз професійних навичок. Рекрутер повинен скласти загальний портрет кандидата на посаду, з'ясувати як він справлявся зі своєю роботою на попередніх місцях, що їм рухає, наскільки він впишеться в майбутній колектив. Також перевіряється наскільки відомості заявлені в резюме відповідають дійсності. Особлива увага приділяється особистим якостям і складається загальне уявлення про людину.
Поведінка

Важливо розуміти, що HR-менеджери діють не тільки в інтересах роботодавця, а й в інтересах здобувача. Вони можуть визначити наскільки робота саме в цій компанії підійде вам, і наскільки ви підійдете їй. Це стосується не тільки професійних якостей. Дії рекрутера не засновані на бажанні просто відмовити вам. Важливо визначити чи зможете ви повною мірою реалізувати свої досвід і навички на конкретній посаді.

Не варто дивитися на менеджера з персоналу як на перешкоду між вами і роботою. Звичайно, люди бувають різні, як і їх кваліфікація, але негативний настрій і ставлення в будь-якому випадку не зіграють вам на руку. Якщо ви відчуваєте, що розмова не складається, то задайте самі навідні запитання, запропонуйте розповісти про свій досвід і досягнення. Ваші ініціативи і коректна поведінка допоможуть постати перед будь-яким роботодавцем в хорошому світлі.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua