Sunday, December 28, 2014

Не зовсім підходящий кандидат: чи є шанс?

Іноді трапляється так, що кандидат практично в точності відповідає вимогам, заявленим в оголошенні про вакансію, але не підходить за кількома пунктами. Наскільки критично така невідповідність?

Отже, ви знайшли для себе ідеальну вакансію, але вас бентежить один пункт у вимогах до кандидата, який змушує вас сумніватися підійдете ви на цю посадою. Чи варто спробувати? Наскільки великі ваші шанси? Розгляне роботодавець здобувача, який підходить лише на 80-90%?

Сайт виділив основні і найбільш поширені пункти, за якими трапляються такі невідповідності і проаналізував їх.
Досвід

Практично завжди роботодавці чітко прописують в оголошенні про вакансію необхідний для претендента досвід роботи. Приміром, необхідний співробітник з досвідом роботи від трьох років. Так чи суворі ці рамки, і чи підійде на цю посаду кандидат з досвідом роботи півтора року?

На жаль, найчастіше це дійсно критично. Вказуючи досвід роботи, працедавець розраховує на певний рівень співробітника, який буде потрібно йому для виконання своїх обов'язків. Але завжди є і винятки. Якщо ви впевнені в своїх силах, і за ці півтора року винесли великий багаж цінного досвіду, то спробувати варто. У цьому випадку немаленьку роль відіграє ім'я вашої минулої компанії або компаній. Зробіть акцент на якості цього досвіду, правильно вкажіть свої досягнення .

Найбільш критичний брак досвіду на вузькоспеціалізованих позиціях.
Освіта

Важливу роль при виборі співробітника грає профільну освіту. Але що робити, якщо за всіма параметрами ви підходите, але освіту у вас не економічне, як зазначено в вакансії, а філологічне?

Навички та досвід роботи мають більшу вагу, ніж профільне освіти. Тому в даному випадку, звичайно, варто спробувати. Багато роботодавців знають, що наявність профільної освіти далеко не завжди говорить про компетентність.
Володіння програмним забезпеченням

Часто для роботи потрібні навички володіння тією чи іншою комп'ютерною програмою. У разі відсутності у вас подібних навичок, слід визначити на скільки глибокі знання потрібні, вивчивши обов'язки і специфіку роботи. Якщо немає необхідності в доскональному і професійному володінні конкретною програмою, то можна переконати роботодавця, що ви освоїте її в найкоротші терміни.
Мовне питання

У багатьох компаніях від претендентів вимагається знання хоча б однієї іноземної мови, часто - англійської. Чи варто фахівця з середнім навиком володіння іноземною мовою намагатися влаштуватися на посаду, що вимагає високого рівня?

Зазвичай подібні вимоги вказуються не просто так, а є необхідними. Якщо у вакансії йдеться про високий рівень володіння мовою, то цей навик буде одним з основних інструментів у роботі.
То чи є шанси?

Звичайно, в першу чергу роботодавці будуть розглядати кандидатів, які повністю відповідають вимогам. Бувають ситуації, коли необхідних фахівців на ринку праці дуже мало. Якщо таких не знайдеться, то вимоги будуть пом'якшені. І у вас будуть всі шанси зайняти позицію. Зрозуміло, роботодавець віддасть перевагу кандидата, на навчання якого піде найменший час.

Якщо ви відповідаєте більшої частини ключових вимог для позиції і впевнені у своїх силах, то завжди можна спробувати.

На співбесіді не варто прикрашати свої навички і розповідати про неіснуючі знаннях. Це можна буде легко перевірити прямо під час інтерв'ю. Найкраще робити акцент на своїх знаннях і навичках, не приховуючи того, чого ще належить навчитися. Якщо вам цікава дана роботи і ви дуже хочете освоїти всі її нюанси, то робіть акцент саме на це. Нерідко кандидат з високою мотивацією виграє у більш досвідченого, яка не дуже зацікавлений у роботі.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua