Monday, December 22, 2014

Неписані правила офісного життя

Приступаючи до нової роботи ми зазвичай отримуємо посадові інструкції і слухаємо вступну лекцію, яка спрощує адаптацію. Однак, далеко не всі правила озвучуються, але це не означає, що вони не важливі.

Правила, про які вам не скажуть відкрито, актуальні майже для будь-якого місця роботи і професії. Через них, в основному молоді фахівці, можуть потрапити в не дуже приємні ситуації. Щоб цього не сталося, Сайт зібрав найбільш поширені неписані закони офісу.
Стрибок через голову

Що точно не піде на користь кар'єрі, так це обговорення важливих питань і ваших нових ідей в обхід безпосереднього начальства. Навіть якщо ви абсолютно впевнені у своїй правоті, знаєте, як щось поліпшити і оптимізувати, не згодні з якимись діями компанії, то краще це обговорити з керівником вашого відділу, а не йти відразу до генерального директора. Якщо ви звернетеся до більш високого керівництва, то безпосередній начальник може порахувати вас кар'єристом і вискочкою, який не поважає його думку і значимість. Що надалі не дуже добре позначиться на ваших стосунках, і робота в компанії значно ускладниться. До того ж, керівник компанії не обов'язково зацікавиться вашими словами, і так само може не оцінити такий вчинок, вирішивши, що ви не знаєте основ ділового етикету.
Службовий роман

Любовних стосунків на роботі краще уникати. Зіпсувати відносини з колегами дуже легко, і це може спричинити за собою великі наслідки, аж до необхідності звільнення. Особливо варто уникати службових романів з колегами, які вище вас за посадою. Ведіть себе скромніше з колегами протилежної статі, не носіть викликає одяг і демонструйте виключно діловий настрій без усяких натяків.
Особливі співробітники

Пам'ятайте, що у керівництва можуть бути свої улюбленці, а серед ваших колег може виявитися і племінник директора. Відкрито про це не скажуть, та дізнаєтеся ви це лише через деякий час. Як би це не було прикро і несправедливо, ставлення до таких співробітників буде більш поблажливе. І те, що дозволено їм, не обов'язково буде дозволено вам. На жаль, цей факт варто просто прийняти. Інакше ваше невдоволення виллється в неприємні наслідки.
Телефонна етика

Не всі рінгтони однаково корисні. Особливо це варто пам'ятати, якщо ви працюєте в open space, які зараз дуже популярні.

Якщо ви забудете на столі свій телефон, то навряд чи комусь сподобається гучний тривалий дзвінок з новим музичним хітом або виттям сирени. Тому, по-перше, намагайтеся носити телефон завжди з собою. По-друге, краще ставте його на вібродзвінок. Не варто зайвий раз когось дратувати, адже, вам би це теж не сподобалося.
Дрес-код

Зазвичай інформацію про прийнятний зовнішньому вигляді дають ще на співбесіді, але не завжди. Вам пощастить, якщо в компанії дозволений вільний стиль одягу, але навіть це не означає, що можна прийти на роботу у рваних джинсах. Те ж стосується глибоких декольте і різних відкритих нарядів. А для загального уявлення прийнятого в компанії дрес-коду просто придивіться до колег.


У кожній компанії можуть бути свої неписані правила поведінки, унікальні тільки дня неї. Тому постарайтеся в перші дні не тільки з головою зануритися в роботу, а й звертати увагу на різні поведінкові нюанси. Попросіть когось із нових колег розповісти вам про них, або зверніться за порадою до менеджера з персоналу.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua