Tuesday, December 16, 2014

Що потрібно зробити перед відходом з компанії

Ви вирішили змінити місце роботи, знайшли нову компанію або просто захотіли піти з поточної і вже написали заяву у відділі кадрів, в якому позначили дату вашого звільнення. Але розслаблятися ще рано.

Звичайно, після написання заяви ви вже не будете відчувати себе частиною компанії як колись, але це не означає, що потрібно просто сидіти на стільці і чекати заповітної дати. Work.ua склав список справ, які потрібно встигнути зробити.
Важливі папери

Обов'язково сходіть у відділ кадрів і переглянете договору, накази та угоди, які ви підписували за період роботи. Ви можете згадати важливі деталі, які вилетіли з голови. Наприклад, вас могли зобов'язати не працювати на прямих конкурентів якийсь період часу, не розголошувати певну конфіденційну інформацію. Деякі великі компанії оформляють медичну страховку для своїх співробітників, а ви могли легко про це забути.

У будь-якому випадку, слід уточнити чи все в порядку і не залишилося яких-небудь нюансів, про які вам слід знати.
Поточні справи

Робота компанії не стоїть на місці незважаючи ні на що. Хоч ви вже подумки відпочиваєте або уявляєте себе на новому місці, забувати про це не варто. Ваші колеги та керівництво все так же продовжать працювати, і комусь із них можуть дістатися ваші обов'язки. І хто знає, може вам ще не раз доведеться перетнутися в житті або роботі з кимось із них. Тому не робіть все абияк. Підготуйте всю необхідну інформацію по поточним завданням, введіть у курс справи того, хто буде вас замінювати. Але перш за все постарайтеся завершити все, що можна. Також переглянете всі минулі проекти і завдання, оцініть скільки всього було вами зроблено і яких результатів ви домоглися, запишіть це. Ця інформація вам може дуже стати в нагоді в майбутньому для резюме та співбесіди, а згадати через час деякі моменти буде дуже важко.

Не варто забувати і про ваші особисті файлах, паролі та історії на робочому комп'ютері.
Рекомендації

Тільки правильне завершення і передача свої завдань та обов'язків дозволить вам отримати хороші рекомендації від керівництва. Багато співробітників ігнорують таку можливість збільшення своєї цінності на ринку праці, а даремно. Рекомендації відіграють далеко не останню роль при прийнятті рішень про працевлаштування. Також домовтеся з ключовими співробітниками, щоб у разі потреби вони могли дати вам характеристику, уточніть їх контактні дані.
Прощання

Не слід просто зникати в один прекрасний день. Попрощайтеся зі своїми колегами, не обов'язково з усіма, а хоча б з тими, з ким ви добре спілкувалися. Скажіть, що вам було приємно працювати з ними, бути може ви ще не раз зустрінетеся або допоможете один друг з працевлаштуванням в майбутньому. Не потрібно хвалитися, самостверджуватися і показувати свою перевагу, лаяти когось із колег або саму компанію. По-перше, ви зіпсуєте таким чином свою репутацію, а, по-друге, можете викликати хвилю звільнень, часто необдуманих, які тільки нашкодять вашим товаришам.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua