Tuesday, December 16, 2014

Що очікувати від роботодавця і якого вибрати

На роботі ми проводимо більшу частину свого часу. Тому при пошуку роботи дуже важливо зрозуміти чи відповідає компанія вашим цілям, чи буде вам комфортно, чи підійде корпоративна культура, чи виправдаються ваші очікування.

Всі компанії різні, у кожної індивідуальний підхід до співробітників і бізнесу, але завжди можна розглянути певні суміжні характеристики. Work.ua виділив загальні риси різних типів компаній, щоб ви могли зіставити їх зі своїми вподобаннями та цілями.
Великі компанії

Почнемо з великих і середніх компаній, які займають найбільшу сектор економіки.

Їх основні риси:

    Наявність філій і велика чисельність персоналу.
    Компанія та її бренд відомі широкому колу людей.
    Керівництво відіграє помітну роль у своїй галузі, часто публічні люди.
    Мета таких компаній - розширення сфери впливу і значне збільшення прибутку.
    Структура та ієрархія персоналу компаній чітко визначена і рідко змінюється.

Робота в таких компанія вважається престижною і перспективною з хорошою можливістю кар'єрного росту. Влаштуватися на роботу у велику компанію найчастіше простіше, ніж прийнято вважати. Часто відкриваються нові філії та підрозділи, робляться нові проекти, а велика чисельність персоналу передбачає і велику плинність кадрів і, відповідно, відкриття нових вакансій.

Що слід очікувати:

    Плюси: можливість просування по кар'єрних сходах, дотримання трудових норм, система мотивації.
    Мінуси: досить високі вимоги як при прийомі на роботу, так і в процесі, невисока зарплата рядовим співробітникам, вимоги та контроль дотримання правил.

Що очікують від кандидатів: вірність компанії та її інтересам, стабільність і наполеглива праця.
Малі підприємства

Розглянемо невеликі і нещодавно створені компанії.

Їх основні риси:

    Невелика чисельність персоналу.
    Компанія та її бренд практично не відомі.
    Керівники часто працюють нарівні в іншими співробітниками.
    Мета таких компаній - вийти в прибуток і зміцнити свої позиції в галузі.
    У більшості випадків всі співробітники мають рівні привілеї і статуси.

Робота в таких компаніях має якусь частку ризику, пов'язану з невеликою капіталізацією і не завжди налагодженими бізнес-процесами. Однак, робоча атмосфера і корпоративні підвалини більш м'які.

Що слід очікувати:

    Плюси: можливість безпосередньо впливати на майбутнє компанії, за сприятливих умови можна поліпшити свій матеріальний і кар'єрний статус, дружня обстановка.
    Мінуси: не надто велика впевненість у майбутньому компанії, відсутність корпоративних бонусів для мотивації персоналу.

Що очікують від кандидатів: професіоналізму, здатного забезпечити успіх компанії, нових ідей, емпатії - ви повинні стати частиною компанії, вміти переживати і злети і падіння.
Державні підприємства

Далі розглянемо підприємства, основні засоби якого знаходяться в державній власності.

Їх основні риси:

    Чисельність персоналу різна - від десятків співробітників до тисяч. В основному співробітники старшої вікової категорії.
    Компанія та її бренд часто відомі.
    Керівники часто займають свої пости дуже тривалий термін.
    Принципи управління часто дуже класичні, успадковані ще з радянських часів.

Роботу в бюджетній сфері можна розглядати як «школу». На таких підприємствах не дуже суворі вимоги до персоналу, але й оплата праці так само не висока. Часто державні підприємства використовуються для отримання досвіду для подальшого більш вигідного працевлаштування.

Що слід очікувати:

    Плюси: можливість навчатися, підвищувати кваліфікацію, отримувати досвід, стабільність, можна розраховувати на допомогу старших наставників.
    Мінуси: низька зарплата, мала ймовірність кар'єрного зростання.

Що очікують від кандидатів: поваги до своєї роботи і колегам, бажання навчатися і виконувати часто одноманітну роботу.
На завершення

Не можна не згадати компанії, які займаються мережевим маркетингом. Це можуть бути зовні цілком пристойні компанії, які несумлінно використовують нових співробітників. Варто побоюватися таких компаній, так як з великою ймовірністю це можуть бути шахраї . Діяльність таких роботодавців на Work.ua заборонена.

Вам навряд чи вдасться дізнатися чисельність персоналу. Сама компанія і її бренд або маловідомі, або мають негативний окрас. Зі справжніми керівниками вам не доведеться зустрітися. Хоч такий вид бізнесу успішно функціонує на Заході і не несе там негативу, в нашій країні його частіше використовують шахраї, тому будьте обережні.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.tusoffka.net tylkohd.pl ugreshlib.ru ukrmedtrans.com.ua www.ukr-inform.com unimbo.ru ulaauto.ru upr.okhanet.ru usaconsumercomplaints.com upn.in.ua